Pages

01 augusti, 2011

Ett helt vanligt blogginlägg om steriliseringar

Hej! Det här är ett rätt så gammalt, opublicerat inlägg som jag passar på att publicera nu eftersom well, det är Stockholm Pride och grejer. Det är ett gammalt inlägg. Inte gammalt som i flera år men you know, några veckor är det ändå (jag erkänner, jag har inte koll) och det är snart midnatt och jag orkar inte göra inlägget up-to-date. Ni som vill ha det allra senaste, gå någon annanstans.

Det är ingen nyhet att jag inte gillar Kristdemokraterna. Det är inte heller något radikalt att tycka att deras politik är förlegad. Kristdemokraterna är inget populärt parti, väljarkretsen är liten och sympatierna få. Ändå får de sitta i regeringen och deras partiledare Göran Hägglund fick den värsta tänkbara ministerposten - socialminister. Hej regeringen! Hur tänkte ni där? Tänkte ni "Hmm, i vilka frågor tycker KD allra mest tvärtemot oss? Oh, sådana som rör människors privatliv. Då får de ta hand om de frågorna för då gnäller de inte i frågor där de egentligen håller med oss andra"? På riktigt, det är inte en bra strategi! Ge dem ansvar över områden där de inte kommer att ta beslut som ni andra sedan får skämmas över! Ååååh!

Om du skall få byta juridiskt kön idag måste du (bland annat) vara steril. Det är lite dumt att ha det kravet, har det påpekats, och socialministern (vars ansvarsområde detta är) har fått frågor om reglerna kommer att ändras. Socialminster Göran Hägglund har gång på gång svarat att det kan hen inte säga något om just nu, det måste utredas och diskuteras för det här är inget en bestämmer över en natt. Det har skjutits upp, fram, eller kanske in. In under sängen, under mattan, snälla ni glöm den här frågan nu har de nog tänkt.

Nu har de äntligen tagit ett beslut. Ett skitbeslut visserligen, men ändå ett beslut. De vill upphäva kravet om att vara ogift (den regeln har tvingat personer att skilja sig mot sin vilja), alltid något. Steriliseringskravet skall dock vara kvar.

– Om man bestämmer sig för att byta kön och exempelvis går från att vara kvinna till att bli man så är det ett beslut man fattar och blir en ny juridisk person. Och då tycker inte vi att om den som bestämt sig för att bli man ska kunna fortsätta att föda barn och bli gravid utan att ett beslut är fattat om att byta kön och då bör även beslutet om könsbyte fullföljas, motiverar Maria Larsson partiets ståndtagande.

– Dessutom har frågan naturligtvis ett barnperspektiv. Där det handlar om att barn vill kunna definiera en mamma och en pappa och här får vi inte det klargörandet ,forsätter hon

(Ekot)

Nåväl, nu har de i alla fall tagit ställning och då finns det också något som vi andra kan vara emot. Förut kunde vi säga "Ni tycker förmodligen att tvångssteriliseringar är bra, det tycker inte jag för [blabla]" men det är ju inget att grunda en debatt på, vad någon kanske tycker. Nu har vi det svart på vitt och kan äntligen säga att Kristdemokraternas politik suger.

[Bildbeskrivning: En graffittimålning på en grå vägg. Målningen föreställer en rosa person i gula småbyxor och svarta boxningshandskar, som slår Göran Hägglund i ansiktet och säger"HÄR FÅR DU FÖR TVÅNGSSTERILISERING!!!]

Den fantastiska målningen skapad av TransPAWer.Det blev inte så mycket mer av det här inlägget, ibland har jag onödigt stora planer för saker och ting. Min nya taktik är att publicera så mycket som möjligt, så snabbt som möjligt. Jag kan ju alltid skriva ett nytt inlägg om jag helt plötsligt skulle få en uppenbarelse. Det här är en blogg, inte en bok.


Mikusagi

Inga kommentarer: