Pages

21 oktober, 2009

Svenska folket är inte en homogen grupp, Jimmy Åkesson

Hej lågkonjektur och hej högerextremism som nästan automatiskt följer med den! Ja, det hänger ihop. Osäkra människor som förlorar sina jobb löper större risk att bli främlingsfientliga, än människor i ett land med trygg ekonomi. Vi älskar invandrade så länge vi är mätta och glada, då är de välkomna att ta de jobb vi inte vill ha och ge oss recept på spännande maträtter.

Det är som tanten i klippet säger, egentligen. Vad vore Sverige utan invandring?


I oroliga tider blir folket desperat och det är då personer som Hitler kan få deras förtroende. Tyvärr. Förhoppningsvis har vi lärt oss något av historien men det ökande stödet för SD tyder på att så inte är fallet. Att Jimmy Åkesson till slut fick publicera en artikel i Aftonbladet kanske öppnar människors ögon så att de ser vilka sjuka värderingar Sverigedemokraterna egentligen står för.

Det verkar som om Jimmy Åkesson tror att tills för några få decennier sedan så var det svenska folket en homogen grupp med samma värderingar, intressen, språk och religion. Det var inte så, det har aldrig varit så och det kommer nog aldrig att bli så.

Soran Ismail, känd från Parlamentet, har videobloggat om ämnet och säger bland annat att Jimmy Åkesson "sprider lögner, felinformation och ger smygrasisterna lite kött på benen för att kunna stå för sina idiotiska åsikter."


Fler röster:

"Jag säger inte att Sveriges invandringspolitik är perfekt i dag, men man löser absolut inget med hat!" Bimbo Boy - Sverigedemokraterna är farliga

"Deras toppnamn i EU-valet i våras var – bland mycket annat – motståndare till rätten att få juridisk könskorrigering i EU. Inte ens att slippa vara folkbokförd som man när man lever som kvinna fullt ut och vice versa är en rättighet de tror på." Trollhare - Jag säger nej - av hela min kropp

"Det är lättare att bli upprörd över halalslakt, kattpäls, hundkött och gåsplockning om det är något som sker långt borta från ens eget samvete. Att bli upprörd över det som dagligen sker på slakterier i Sverige kräver däremot att man rannsakar sig själv på ett annat sätt." Trollhare - Det finns annan mat än fläskkött, Jimmy Åkesson

"Segregation, diskriminering, negativ särbehandling och utsatthet på öppen gata. Det är några av hoten mot muslimer som ordföranden för Sveriges unga muslimer, Mohammed Amin Kharraki, ser med Sverigedemokraternas politik som han menar är på väg att normaliseras." DN - Sveriges unga muslimer: ”Det har blivit ok att kritisera muslimer”

"Sverigedemokraterna är väldigt skickliga på att bygga kampanj, de är skickliga retoriskt, de är skickliga i debatter. Det ändrar dock inte de värderingar som partiet står för. Och det kommer bäst till uttryck när partiledaren och några andra formulerar sig i debattartiklar." DN - Helin: "Viktigt visa vad SD står för"

"De kallar sig Sverigedemokrater, men de är varken 'Sverige' eller 'demokrater'. Namnet anspelar på att hela svenska folket står bakom dem, de har på så vis stulit Sverige. Och demokrater är de minst av allt." DN - "SD har stulit Sverige"


Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig någonsin, någonstans, någon gång att rösta på eller kompromissa med Sverigedemokraterna. Deras människosyn är vedervärdig och motbjudande. Jag tror på människors lika värde, religionsfrihet, åsiktsfrihet, samarbete och vänskap över kulturgränser, ett mångkulturellt Sverige och en värld där ingen folkgrupp står över en annan.

Säger du också nej till att vara beroende av Sverigedemokraterna?
Gör så här:
1. Publicera ett inlägg där du förkunnar att (och gärna varför) du aldrig, någonstans, någonsin, någon gång kommer att göra dig beroende av stöd från Sverigedemokraterna.
2. Sätt etiketten på bloggen och länka till andra bloggare som gjort samma sak.
3. Lägg in knappen ”JAG SÄGER NEJ” på ett väl synligt ställe på din blogg.
Antingen genom att högerklicka på bilden och spara ner den på din egen dator eller genom att använda bildkoden: <img src="http://www.socialdemokraterna.se/knappar/d3b1b132e2aa4da5903d213a8d17d88b.png">
4. Skicka vidare uppmaningen till fem andra bloggare.

Jag fick inte denna utmaning av någon, men jag hittade den hos Trollhare. Jag vill att min kusin Elina med den halvt hemliga bloggen skall haka på. Jag utmanar också Arla, Max och The Pale Green Woman (som verkar ha låst sin blogg utan att bjuda in mig som läsare, vad är det för stil?). Sargoth vågar jag inte utmana så jag låter bli. Jag ger den femte utmaningen till mig själv, så att jag skriver samma sak i fler bloggar.
Eftersom en av bloggarna är låst så blir det här bara typ 4,5 så jag utmanar en annan bloggare med låst blogg så blir det 5. Johnny!


Mikusagi

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

Mike sa...

Det stämmer vad du säger.

Du e klok du.

Folke bra korkade.

Krossa Nwo och exponera frimurarna i vår regering.

PGW sa...

Skicka en mailadress ska jag bjuda in dig :-)

Mike sa...

Svenska folket har aldrig varit homogent speciellt inte politiker mer än hälften är ju Judiska ättlingar.

Enda som varit homogent är den svenska känslan för familj,rättvisa och förnuft .
som har gått om intet då frimurar politikerna sista 30 åren masslurat befolkningen.

Men nu vaknar vi ; )

Paul Stjernberg sa...

Först stoltserar Aftonbladet att man minsann inte tänker publicera någon politisk reklanm för SD och efter det så publicerar man en debattartikel som hade platsat i antisemitiska "Der Stürmer". Heja logiken liksom.

Mikusagi sa...

Jan Helin om reklamen: "Jag vill inte bli en del av Sverigedemokraternas kampanj att försöka bli ett normaliserat vanligt svenskt parti som försöker tvätta bort sin extremiststämpel."

Jan Helin om artikeln: "Jag tycker att det är viktigt att visa vad Sverigedemokraterna har för värderingar. Sverigedemokraterna är väldigt skickliga på att bygga kampanj, de är skickliga retoriskt, de är skickliga i debatter. Det ändrar dock inte de värderingar som partiet står för. Och det kommer bäst till uttryck när partiledaren och några andra formulerar sig i debattartiklar."

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/helin-viktigt-visa-vad-sd-star-for-1.977827

Anonym sa...

Skönt att det finns vettiga människor som fattar vad det är frågan om. Plus till dig!
"doktorn"