Pages

10 juli, 2010

Paradångest

Jag har kommit på att om jag har mens under Pride så vågar jag nog inte ha på mig det jag har tänkt under paraden - min yukata. Det blir ännu en sak att ta med i beräkningen. Jag vet inte när jag får mens för de senaste gångerna har jag glömt att skriva upp det i min almanacka.

Nåväl, låt oss säga att jag inte har mens och att allting passar jättebra och att jag får hjälp med yukatan. Då återstår ett problem fortfarande, nämligen skärpet. Jag tror att det kallas obi. Det följde instruktioner med yukatan som förklarade hur en knyter men det finns ju - har jag sett på teh internetz - flera sätt att göra det på. Jag vill veta vilket som är det enklaste. Jag har sökt runt lite, men en massa knutar ser mer komplicerade ut än den i instruktionerna. Fast jag vet inte om de verkligen är svårare eller om det bara är så det ser ut. Så, jördar och annat folk, är det någon som har erfarenhet av att knyta sådant här och liksom vet vilken slags knut som är enklast? Tell me please!

Förresten fick jag två vita band till yukatan. De är inte lika breda som obin. De är kanske bara tre centimeter breda (jag vet inte, jag har dem inte här). Vad är de till för? De syns inte i beskrivningarna.

Låt oss säga att jag har mens, att jag inte kan få hjälp med yukatan, att jag måste göra något innan eller efter paraden som jag inte kan göra i yukata och därför måste klä mig i något annat - vad skall jag då ha på mig? Förra året hade jag en enkel utsyrsel av anledningen att jag skulle på picknick direkt efteråt - min svarta pirattröja, en rosa fjäderboa och mina älskade kattöron. Året innan hade jag sjömansutstyrsel.

Argh! Vad skall jag ha på mig? Hielfe!


Mikusagi

4 kommentarer:

trollhare sa...

Nu vet jag inte hur tight en sån sitter, och det är kanske ingen höjdare om det är varmt, men: skulle det fungera att ha några mer praktiska kläder under? Och att tex. kunna kränga av sig den efteråt och lägga i en kasse?

Själv vet jag inte hur jag ska göra med paraden. Jag är faktiskt väldigt sugen på att skippa gåendet och ställa mig att fota nånstans längs vägen istället.

Mikusagi sa...

Men då måste jag ha en påse med mig! Det går inte för sig. Påse + yukata är inte en fin kombo.

PGW sa...

Nu var det hemskt länge sedan jag undersökte japanska dräkter, men jag har ett vagt minne av att det finns några enklare smala bomullsband som man använder för att få ett mer pålitligt "skärp" under obin. Det fina skärpet är just mest fint, men håller inte ihop dräkten så att säga? Vet inte om den där röriga beskrivningen var till någon hjälp men det var ett tappert försök! :-)

(Och vad blev det för dräkt, får vi se bild?)

Mikusagi sa...

Jag tänkte att det var något sådant! Nu blir det lättare... Fast jag behöver fortfarande hjälp xD


Det blir sjömanskostym.