Pages

13 maj, 2010

Peppen når mig härifrån

Åssum, tycker jag att det är när folk organiserar sig, aktivistar och/eller peppar. Så länge det är för en bra sak, så klart. Det är inte like åssum när rasister gör sådant, för att ta ett exempel. Dem skall vi inte tänka på nu, nu är det bra grejer vi fokuserar på. Jag brukar bli glad när jag hör att det är aktivitet på gång, även när det är något jag inte tycker rör mig, en grupp jag inte identifierar mig med eller något som händer för långt bort från mig för att jag skall kunna hänga på. Bra saker är bra saker, de ger mig hopp och pepp. Det är kanske är viktigt för föreningar, organisationer, nätverk och aktivister att visa för andra föreningar, organisationer, nätverk och aktivister att de föreningar, organiserar, nätverkar och aktivistar sig. Det är kanske det bästa sättet att hålla peppen vid liv. Så bra då, att Internet finns så att det är lätt att sprida information om det en gör.

Näe, nu skall jag komma till ämnet innan jag blir så off topic att jag skvalpar i land på en strand i Finland och måste vänta flera månader på att en gubbe skall hitta mig och lista ut var jag kommer ifrån och då maila de som har slängt mig i sjön. Eller nu är jag inte flaskpost men ändå.

Det är fettival på gång och det tycker jag är åssum (vilket är veckans ord BTW, det kanske folk har märkt). FAT:UP arrangerar den, och bara det att FAT:UP finns tycker jag är grymt!

VILKA ÄR FAT:UP?
FAT:UP är ett löst nätverk av feta personer (men glöm det där med BMI) som vill undersöka hur kroppen kan göra uppror mot smalisnormen och det vita heterosexistiska systemet. Ibland grottar vi ner oss i det privata, ofta blir vi personliga, men vi tänker också att solidariteten och politiken är allt. [...]

VILKA ÄR FETA?
Feta är alla som någon gång känt sig feta. Eller nä, feta är bara vi som upplever fett som stigma. Äsch, vi vet inte riktigt. Men vi vet att du är välkommen att haka med oss. Fat:UP finns till för att hylla din kropp, oavsett hur den ser ut. [...]

Jag klippte bort en del, ni får bege er till Facebook-gruppen om ni vill veta mer.

Hanna skrev i den åssuma bloggen Vi som aldrig sa sexist följande:

En fettaktivist jag känner berättade att hen fick beröm av en läkare för att hen hade gått ned i vikt sedan de träffades senast. Det föll inte läkaren in att personen i fråga kunde ha gått ned i vikt för att hen hade slutat äta över huvud taget. Läkaren är specialiserad på ätstörningar. Det om något känns talande för hur fokus läggs på ett smalt kroppsideal medan frågor om ätbeteende och att må bra i kroppen prioriteras ned - eller helt och hållet bort.

Idag finns det så många sjuka ideal och normer, det är viktigt med nätverk som FAT:UP.


Andra intressanta inlägg på samma ämne:
Tjockis i mitt hjärta
Damned if you're fat, damned if you're not
Transfett - eller: Jag bestämmer om du får acceptera din kropp som den är
"Det är väl bara att"


Mikusagi

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: