Pages

30 mars, 2010

Brännboll

En gång i tiden var jag monogam. Då hände det att folk frågade vad min partner tyckte om att jag var asexuell. Den frågan förbryllade mig. Varför skulle min partner ha en åsikt om det? Det är min kropp och jag gör vad jag vill med den. Jag hade aldrig frågat min partner om vad hen tyckte om att jag var asexuell. Jag frågade inte heller vad hen tyckte om att jag läste samhällsmedicin. Jag frågade inte ifall det var okej att mitt rum var rosa. Mitt liv, mina val.

När jag som relationsanarkist tittar tillbaka på den tiden ser jag hur jag inte var "klassiskt monogam". Jag lät aldrig min kropp tillhöra min partner och min partners kropp tillhörde aldrig mig på det sätt som verkar vara förväntat. Visst, jag skulle aldrig ha tillåtit min partner hångla med någon annan och vice versa, men jag skulle inte ha frågat ifall jag ville pierca mig, tatuera mig, gå upp eller ned i vikt. Folk frågar faktiskt sina partner om sådant. De ber om sådant också. For realz, folk har åsikter om sina partners vikt! Sådant förstod inte jag, och därför tyckte jag inte att det angick min partner att min kropp inte hade sex.

Självklart måste inte alla vara monogama på samma sätt. Jag uppmuntrar er alla att forma era relationer hur ni vill, oavsett om ni är poly, mono eller något annat. Det är bara väldigt lätt hänt att människor tror att alla ordnar sina relationer på samma sätt och därför sker det en hel del krockar när en människa frågar en annan människa om någon relation den andra människan är i.


Mikusagi

PS. Rubriken kommer av att jag i lågstadiet spelade brännboll utan att förstå reglerna

Läs även andra bloggares reflektioner om , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Arla sa...

Jag tycker att du missar det faktum att din sexlust är något som påverkar din partner på ett annat sätt än saker som gymnasieprogram och ens vikt.

Titeln påminner om en dikt av Maud Lindström, sjätte spåret i http://www.maudlindstrom.com/skiva_normal.html (finns ladda ner-länk). Lyssna på! Finns kanske på Spottochfy förresten.

Mikusagi sa...

"på ett annat sätt"
Du är jätteluddig
och det finns inga faktum. Det här handlar inte om fakta, inte ens om påståenden. Jag tror att du har fel inställning när du läser.

Du nämnde inte färgen på mitt rum
vilket jag antar är för att du också tycker att det påverkar min partner massor
eftersom vi var där ofta.

Xerxes sa...

Något måste dom ju fråga..eller inte. alltså dom kan ju hålla tyst..eller prata om något annat. men svårt att veta vad någon vill och inte vill att man frågar/pratar om, såvida den inte säger det rakt ut vill säga.

Mikusagi sa...

Ja, du har väl rätt men jag förstod mig aldrig på dem :P