Pages

27 september, 2009

Lyckans utmaning nr 1

Tystnad! Optimisten talar!

Din inställning till livet är utgångspunkten för att kunna vara lycklig. Lyckan kan inte komma till dig om du inte bereder plats för den.

"Bär en grönskande kvist i ditt hjärta och en sjungande fågel skall komma"

Så lyder ett kinesiskt ordspråk, och jag tror att den sjungande fågeln är lyckan. Det måste finnas något för lyckan att sitta och kvittra på. Annars fallerar det hela.

Jag tror att det är viktigt att fokusera på det positiva i livet, det har jag skrivit förut. Det är inte så lätt alla gånger. Människor har fastnat i klaget eftersom det av någon anledning är ett vanligt samtalstema. Vi borde pigga upp världen, hjälpa varandra ur det negativa klistret! Kom igen nu!

Nu behöver ni inte längre vara tysta, för det är er tur att tala.
Varje söndag en tid framöver kommer jag be er att skriva något positivt. Hur ni skriver det väljer ni själva. Om ni gör ett blogginlägg av det så ser jag gärna att ni ger mig en länk till det inlägget. Ni kan också skriva i en personlig, hemlig dagbok. Eller i kommentarfältet på inlägget med uppdraget! Eller så säger ni det bara tyst för er själva.

Fast visst vore det trevligt om det blev blogginlägg av det hela?

Jag har än så länge 12 uppslag. Det första kommer redan nu. Efter att jag har skrivit det här inlägget skall jag skriva de andra 11 och sätta dem på autopilot.

Så...

Skriv om något fint du har varit med om den senaste veckan.


Mikusagi

Det är så klart inte obligatoriskt att delta (hallå jag bestämmer inte över er!)
och jag har full förståelse för att ibland så är allt piss, typ folk dör och så kanske en ligger i en skyttegrav och svälter. Sådant händer
men oftast, oftast finns det vackra saker. Se dem! Ansträng dig!


Läs även andra bloggares tankar om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

JAG PRATADE MED PAPPILUTT I TYP FYRA TIMMAR IGÅR
DET VAR FINT
OCH COOLT
:)




wah captchan till det här är "liket" :<

Arla sa...

Det var fint att duscha med lågt tryck och leka med händerna i det fallande vattnet, på gränsen mellan strålar och droppar. Särskilt när lamporna vid badrumsspegeln log åt mig från andra sidan mitt vattenfall.