Pages

01 juni, 2009

Vad hände med Feven?

I mellanstadiet minns jag att vi samlades i uppehållsrummet och tittade på ZTV, där ibland Fevens Bränn BH:n spelades. Sedan dess har jag inte hört av Feven. Jag ser på Wikipedia att hen har lagt ned men...
hen spelas ju inte ens? Låtar och artister som är out of date brukar ändå höras på radio och så...

Har det med texten att göra eller är den bara musikaliskt icke-tilltalande för de flesta?
För lite nakna tjejer i videon?
Mikusagi

Läs även andra bloggares åsikter om

Edit: Hittade detta blogginlägg efter att själv ha tryckt på länken ovan.

10 kommentarer:

Paul Stjernberg sa...

Ja, säg det. Själv blev jag glad när jag såg "Napoleon Dynamite" eftersom de avslutade filmen med one-hit-wonderbandet When In Romes låt "Promise". Själva filmen var inte särskilt bra, amerikansk independentfilm är ofta lika förutsägbar som blockbusterfilmer.

Paul Stjernberg sa...

En sak till:I Filip och Fredriks bok om de 100 roligaste ögonblicken i Sveriges historia så nämns faktiskt Fevens tacktal när hon vann en Grammis(minns inte för vad), där hon plötsligt började tala engelska(?)precis som Dolph Lundgren när han skulle marknadsföra "Rocky 4". Kul bok förresten.

Mikusagi sa...

http://www.fevenstacktal.tk/
Jag förstår inte alls det roliga med talet :/

Paul Stjernberg sa...

Humor ska man inte diskutera, men erkänn att det är fånigt när svenska rappare ska låtsas komma ifrån USA. Det har ju blivit bättre på den punkten nu för tiden.

Mikusagi sa...

Hur skall svenska rappare prata då?
Det är klart att olika grupper pratar på olika sätt, det skapar identitet. Jag och mina nördkompisar pratar på ett speciellt sätt t.ex.
Judarna har hebreiskan.
Humor tycker jag visst kan diskuteras och analyseras. Det är ju i alla fall trevligt när folk pekar ut poängen.

Paul Stjernberg sa...

Är man svensktalande så ska man prata svenska tycker jag, sedan kan man ha olika brytning men det är en annan sak. Petter exempelvis håller inte på så. Personligen tycker jag att det inte finns någon mer meningslös fråga än:Vad är det för roligt med det där ? Är det roligt, så är det roligt. Sedan kan det finnas orsaker till att man skrattar åt olika saker.

Mikusagi sa...

Finns en massa låneord som medelsvensson använder. Som "cool". Är det också dåligt för en svensktalande?

Själv använder jag engelska och japanska blandat tillsammans med svenska och ser inget som helst problem med det.

Något kan faktiskt BLI roligt om en person förklarar poängen.

Paul Stjernberg sa...

Att svenskan använder sig av låneord är ett tecken på att svenskan är ett levande språk som utvecklas, det är en annan sak än att i ett tacktal på en gala plötsligt börja tala engelska. Nu tycker jag själv att saker och ting aldrig blir roliga om man måste få det förklarat för sig, men OK:Galor är rent generellt ganska trista företeelser med långa och menlösa tacktal, och då är det roligt med människor som spårar ur lite och gör något oväntat. Att bara läsa talet blir inte särskilt roligt, det håller jag med om. Det är snarare situationen än tacktalet i sig som är roligt. Så är det ju ofta.

Mikusagi sa...

Var bara en enda mening på engelska med i talet.
"Where my peoples at, yo!?"
Galor i Sverige brukar väl inte vara tråkiga? Är sådana usoniska galor som är strikta och trista?

Paul Stjernberg sa...

Som sagt, försöker man förklara något så blir det aldrig roligt. Det är naturligtvis en fråga om personlig smak, men jag tycker galor är jättetråkiga i allmänhet.