Pages

18 mars, 2009

Blii Fit 3

Efter 10 dagars Blii Fit kan jag berätta lite hur det fungerar. Vissa av er kanske inte alls vet vad Wii Fit så jag skall försöka ta det från början, så att säga. Fast det här orkar jag inte förklara så det får ni googla själva om ni inte känner till det: Nintendo, Nintendo Wii, yoga.

Wii Fit är ett "spel" till Wii, ett träningsspel. Det följer med en balansbräda (Balance Board), den ser ut som en vanlig badrumsvåg (men utan display) och den skall du stå på under träningarna så att spelet vet var du har din tyngdpunkt. Om du lutar dig så märker spelet av det, och om du svajar under yogan så upplyser din tränare dig om det.

Ni som inte har läst mitt inlägg Blii Fit 2 kan gå och göra det nu tycker jag, och sedan komma tillbaka.

När jag loggade in för sjunde dagen i rad hälsade min balansbräda på mig och sade att hen var rörd över att jag hade spenderat tid med den i en hel vecka. Den skruvade på sig lite halvgenerat (det syns en bild av balansbrädan på TV-skärmen). När jag sedan skulle börja yoga kom den andra tränaren fram och sade att hen skulle ersätta den personliga tränaren jag hade valt, bara för ett tag. Jag blev upprörd! Balansbrädan har tipsat mig om att jag kan testa att byta tränare, för då kan jag bli mer motiverad. Knappast! Jag känner mig trygg med min tränare. Den här Jamie Oliver, som jag väljer att kalla den manliga tränaren, trivdes jag inte alls med
men jag slog mitt gamla rekord... Som tur är så var min personliga tränare tillbaka efter den övningen.Bilden ovan visar yogamenyn. Du väljer själv vilka övningar du skall göra och fler blir upplåsta med tiden (de med texten "New!" har jag inte gjort, som ni ser har jag ändå låst upp fler). Likadant fungerar muskelövningarna, och där kan du låsa upp svårare nivåer om du lyckas behärska de lättare.

Under övningarna mäter balansbrädan var du har din tyngdpunkt. Om du lyckas stå stilla får du höga poäng. Ibland slår du kanske dina gamla rekord, det är roligt.Hjälper träningen? Är den effektiv? Jag vet inte. Om jag klarar övningarna avsevärt bättre när jag har hållit på ett tag så berättar jag det. Jag har i alla fall blivit svettig av Blii Fit, så jag har alltid en handduk på golvet att kliva på (fotsvett kan orsaka halka). Vissa övningar kan jag inte göra korrekt för att jag inte har tillräckligt med utrymme. Förhoppningsvis lyckas jag möblera min lägenhet så att det passar för Blii Fit men det dröjer tills jag kommer dit.


Mikusagi

Läs om andra bloggares erfarenheter av , , , och

2 kommentarer:

Helen sa...

Men alltså, jag fattar inte riktigt vad som krävs av dig för att du ska "klara" en övning och komma vidare...ska du se ut som på bilden eller räcker det att du gör så gott du och din kropp kan...på "riktig" yoga kan man ju alltid anpassa en övning så att alla kan göra den...alla får va med- sann new age;)

Mikusagi sa...

Håll balanspunkten rätt så kommer du till nästa nivå
Du böjer kroppen hur mycket/litet du vill men när det gäller att stå på ett ben så har du inte så mycket val.