Pages

05 november, 2008

If I cannot fly; let me sing

Jag såg Sweeney Todd idag. Igen. Ja. Jag gillar den filmen. Jag är inte en filmtjusare i övrigt men Sweeney Todd tycker jag om. Jag ser faktiskt rätt få filmer annars, det är kanske därför mamma undrar lite över varför jag så gärna vill se om denna.

Jag tycker att den är vacker, och tragisk. Inte ett dugg rolig faktiskt. Biopubliken skrattar, men jag ser inte det lustiga. Istället känner jag hela tiden smärtan. Ibland även ilska eller rädsla, beroende på vem vi följer för tillfället. Jag har alltid svårt att skratta när det är allvarligt. Jag är en konstig människa, inte skrattar jag åt folk som slår sig heller. Jag tror inte att det är bortfostrat. Jag är nog så från början bara. När någon gråter i en komedi, då gråter jag med fastän det är meningen att vi skall skratta åt att personen är så löjlig. Nej nu kom jag av mig!

Jag tycker om den för att den är vacker och tragisk.

Egentligen skulle jag nog kunna bli ett riktigt fan av musikaler, det är bara det att jag aldrig ser sådant. Jag har sett Mary Poppins och Sweeney Todd. Jag har sett klipp ur många andra, jag älskar dem alltid. Helst vill jag se någon där de steppar. Jag vill se något med Fred Astaire... och så vill jag se Chess och Sound of Music.

När jag såg Sweeney Todd för första gången visste jag inte mer än att det var en musikal, att den var blodig och att den var regisserad av Tim Burton. Ja, så visste jag att Alan Rickman och Johnny Depp var med. Innan filmen visste jag inte att Johnny Depp var snygg. Jag visste att alla andra visste det, men själv hade jag inte sett det.

En stor del av tjusningen var att själv lista ut vad de skulle göra med de döda kropparna (innan Todd kom på det, yay!), och så att upptäcka Johnny Depp.

Det är en hemsk film, den är hemsk rakt igenom
men den är fylld med musik, och sådant blir Miku glad av
så när jag klev ur skolans biosalong visslade jag
och när jag stod på tunnelbaneperrongen snurrade jag runt lyktstolpen och slutade inte fastän det var kallt och mörkt och jag var i Rågsved och folk tittade på mig.


Mikusagi

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

The Pale Green Woman sa...

Se genast allt med Fred Astaire! Och Gene Kelly också, börja med Singin' in the Rain!

Kajsa sa...

Jag har utmanat dig.
Checka min blogg

Mikusagi sa...

Det är det enda du skriver till mig. Förresten har jag din blogg under övervakning så du behöver inte ens berätta det.

Aki sa...

Se The Phantom of the Opera! Nu! Sweeney Todd är superb.