Pages

28 januari, 2016

Ronja Rövardotter - Sanzoku no musume Ronja

På lördag börjar Barnkanalen visa Ronja Rövardotter som tecknat, en anime. Jag rekommenderar er som älskar Ronja Rövardotter att se den. Den är 26 avsnitt lång, så det är en väldigt lång serie och den är välgjord. Samtidigt vill jag att ni ska veta att den är mycket läskigare och hemskare än den svenska filmen, ta med det i beräkningen när du avgör om ditt barn ska få se den eller inte.

Naturen

Här är det inte animifierat, det är svensk skog. Så blir det när en av de bästa animeskaparna tar sig an ett Astrid Lindgren-verk.

De klassiska scenerna i nytt format


Vildvittror som jagar Ronja ned i sjön.

 Ronja och Birk träffas vid helvetesgapet.

 Stunden då Birk blev bunden vid Ronja pga blev räddad.

 Lovis som ger Mattis ägg att kasta.

 Borka som berättar vad rövare gör. Vilket i sin tur sätter igång ett familjedrama.

 När Birk och Ronja möts i skogen.

 Birk och Ronja bor i Björngrottan och tänker inte komma tillbaka.

 Mattis skärper till slut till sig och ber Ronja att komma tillbaka.

Lovis säger att vi föds och vi dör, och det finns inget Mattis kan göra åt det, när Skalle-Per har dött.

Läskigheter.

När grådvärgarna kommer har det bara börjat. Kanske den enda episoden som i läskighet ligger på ungefär samma som den svenska filmen.

I mitt tycke var det obehagligaste när Ronja höll på att bli lurad av de underjordiska. Det är ett väldigt långt parti som består av dimma och barnsång.
När Ronja fastnar med foten i ett hål i marken så känns det verkligen som att Ronja kommer att frysa ihjäl där (och det är också vad Ronja antar kommer att hända)
Sen när Ronja och Birk bor i Björngrottan så säger Birk att Birk ska stanna där över vintern, medan Ronja är i Mattisborgen. Så det kanske är deras sista sommar tillsammans, det är kanske Birks sista sommar överhuvudtaget. Vilket de accepterar och sen blir dagarna sorgliga. Samt att Ronja drömmer en obehaglig mardröm.Samt att de ett helt avsnitt håller på att dö i vattenfallet!

Länkkärlek

För att se mer bilder från serien - se min Tumblr-blogg.
SVT om serien.
Kulturbloggen.
Bokblomma.

Mikusagi.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: