Pages

24 oktober, 2012

Attacker mot enskilda individer är fegt

Det är för mycket personfokus nu, som om min kamrat Noah är den enskilda orsaken till upplösningen av könsskillnaderna, att alla stora tidningar är kulturmarxistiska och jag vet inte vad mer ni är upprörda över. Det är något om hentroll och att vara kränkt.
En person lämnade in en anmälan till DO (händer ca hela tiden och oftast är det vita heterosexuella män), som valde att inte driva fallet (så ni behöver egentligen inte vara oroliga eller upprörda).

Jag tänkte komma ut nu. Så här ser jag ut:Jag uppmuntrade Noah att anmäla frisören. Nästa gång jag har råd att gå till frisören så kommer jag också att anmäla om jag inte får klippa mig eller om jag måste betala dampris fastän jag bad om en herrfrisyr. När jag är med i media ber jag dem att kalla mig "hen". Jag är feminist. Jag är vänster. Jag är transperson. Jag är vegan. Jag är antirasist.

Det råder en obalans när ni är så många hatare som går mot en enskild person som inte har gjort så mycket mer än att svara på några frågor när Expressen ringde. Inte stört ert liv alls. Men ni stör hens liv. Om ni är emot... vad ni nu är emot, argumentera mot det i sak istället för att gå mot person.

Vi är många Noah, men vi heter inte alltid Noah.

Sökord för att folk skall hitta det här inlägget: , , , , , , , , , , , , , , .

Mikusagi.

PS. Gå gärna med i Facebook-gruppen Mitt pronomen är "hen" eller skriv ett liknande blogginlägg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför klassificera frisyrer utifrån kön? En frisyr är väl en frisyr oavsett? Jag förstår inte varför en person som säger sig vara könsneutral går just till en herrfrisör. Det finns gott om frisörer som glatt klipper både kvinnor och män. Det handlar inte om diskriminering, det handlar om att en herrfrisör riktar sig till män. Om jag kom dit skulle jag också bli nekad. Dessutom finns det bara två formella kön.

Mikusagi sa...

Det är inte jag eller Noah som väljer att klassificera frisyrer utifrån kön. Det är inte vi som har bestämt att vissa frisyrer går under begreppet "herrfrisyr" och andra "damfrisyr". Vi vill självklart inte ha det så men vi får arbeta efter de förutsättningar som finns. Nu vill vi att våra hår skall se ut på sätt som frisörer tycker är herrfrisyrer och då går vi alltså till frisörer som erbjuder den tjänsten.
En herrfrisör är inte en frisör som klipper män, utan en frisör som gör herrfrisyrer.

Om du går in i Facebook-gruppen och kollar "Foton" kan du läsa dessa personliga berättelser:

"Jag har bara varit till en frisör en gång på 2000-talet. Det var 2008, när jag ofta uppfattades som tjej. Jag förklarade för frisören (unisex-salong) att jag ville ha en herrfrisyr, och jag bad dem uttryckligen om att de skulle bevara mina polisonger. Ändå klippte de bort polisongerna, för 'tjejer har inte sånt hår'."

"När jag var 14 hade jag väldigt långt feminint hår som jag ville klippa av i princip helt och hållet. Frisören som jag och min familj gått till ganska länge vägrade klippa mig trots att jag sa emot och tjatade, och fick till slut vända mig till en annan frisör."

"Jag var sexton när jag gick till frisören och klippte mig kort och skulle betala mer än om frisyren hörde ihop med en annan kropp, röst eller fanns på mig i en annan tid. "

"När jag gick till en frisör en gång och frågade vad det skulle kosta att klippa mig sa personen som stog i kassan sa herr/barn priset efter att ha tittat på mitt korta hår, men då kom det fram en annan som jobbade i salongen och sa: 'Det där är ju en tjej! Då blir det dampris (=200kr dyrare)'."

"Jag brukade gå till herrfrisören, av den enkla anledningen att det var mycket billigare. Jag såg till att ingen ifrågasatte att jag var en pojke. Men det är väl inte förmågan att 'passera' som det ena eller andra som det ska hänga på? Nuförtiden klipper jag mig inte alls."