Pages

07 mars, 2012

Du, jag och 8 mars 2012

Jag vet att vissa är lite nybörjare när det gäller det här med att uppmärksamma den internationella kvinnodagen
men bra då att ni kom in till min blogg! Här i Stockholm gör vi så här (bor ni någon annanstans får ni leta upp en lokal blogg): Vi möts på Södermalmstorg klockan 18:00. Det gör vi varje år. Sedan tågar vi iväg till Medborgarplatsen. Kanske hojtar vi slagord. Kanske hittar vi någon med en bra skylt och så går vi med den personen för att visa att vi stödjer det som står på skylten. Kanske dansar vi. Vi går tillsammans i alla fall.
Södermalmstorg är den där biten med mark som finns utanför Slussens tunnelbanestationsentré. Alltså den entrén som är mot båtarna. Det torg där det brukar finnas frukt- och blomstånd.

Sedan ses vi igen 21:30 på Medborgarplatsen för att ta natten tillbaka. Då hoppas vi att det inte finns någon is pga superläskigt att gå genom parker med branta isbackar på natten även om en är många!
Tanken är i alla fall att eftersom personer som ses som tjejer av sin omgivning lär sig att vara rädda för att vara ute när det är mörkt, så tillhör inte natten oss utan någon annan. Vi gör nu anspråk på ett utrymme som borde vara för alla människor.

Så, vi ses där imorgon!


Mikusagi

Inga kommentarer: