Pages

09 november, 2011

Intressant men inte lockande

Ett avbrott i pausen som nu beror på praktik, inte flytt, och ämnet jag väljer att skriva om är sex eftersom asexuell representation är bristande i den svenskspråkiga bloggosfären.

Jag kan förvånas över hur lite personer vet om sex. Jag kan sitta och slänga ur mig information om statistik, koder, ord, hälsa, praktik och den jag pratar med säger att det är helt nytt för den. När det är en person som säger sig vara sexuell kan jag få lust att utbrista "Men det är ju en kultur du är en del av! Hur kan du vara så oinformerad?".

Obs! Obs! Jag menar inte raljerande om andra, utan om mig själv som har dålig koll på verkligheten. Okej, nu fortsätter inlägget och ingen tar illa upp eller tror att vi skall klanka ned på folk, bra!

Jag vet inte riktigt hur det kommer sig, men jag har tydligen läst en hel del om sex, samt gått på föreläsningar osv. Det är kanske det nördiga draget i mig som gör att jag inte kan skaffa mig information lite lagom så där. Jag tänker i alla fall att om jag faktiskt trodde att jag möjligtvis kanske skulle ägna mig åt sex någon gång så skulle jag skaffa koll på _riktigt_, nu kan jag ju komma ihåg saker fel och ha kunskapsluckor utan att lida av det. Ungefär som att jag inte måste kunna skilja på olika narkotika (jag blandar alltid ihop allt och det är tydligen dumt?) eftersom jag inte tänker bruka dem. Jag skämtade med en kompis och sade att om jag ville ha sex så skulle jag typ doktorera i ämnet först.

Än så länge har inte inlägget handlat så mycket om asexualitet, utan om sex, men nu kommer jag att lite mer gå in på att som asexuell se på sex.

Det är inte så värst medvetet jag har trillat in i texter och föreläsningar, men om jag skall gissa varför jag tydligen intresserar mig lite mer än vad som är förväntat, så tror jag dessa saker:

  • För att jag tycker att sex är konstigt. Jobbigt, äckligt, onödigt. Jag förstår verkligen inte hur en kan se något lockande i det, om jag inte fokuserar på nästa punkt:
  • Mänskligt beteende och relationer är intressant, och jag tänker att sex är ett av många verktyg som används vid skapande/upprätthållande av normer och makt. Det är intressant hur olika personer förväntas förhålla sig till och praktisera sex, med vilka, under vilka omständigheter. Det är också intressant hur olika personer förväntas förhålla sig till dessa förväntningar, så det är spännande med själva publiken under en föreläsning om sex, eller de som deltar i ett vardagligt samtal om samma ämne, osv. Jag tänker att det rent sociologisk kanske är intressant att praktisera sex för att se vad som händer i en relation och i deltagarnas beteende.
 Ersätt "party" med "sex" så passar bilden jättebra till texten.

[här kanske det tillkommer mer text senare, jag fick inte riktigt ur mig det jag ville få ur mig men det är viktigt att jag bloggar nu tycker jag]

Mikusagi.

Läs även andra bloggares tankar om , ,

Inga kommentarer: