Pages

22 juli, 2011

I Handen

Det såg ut som att något svart växte ut genom glipan mellan min lägenhetsdörr och väggen, och jag tänkte "Hur äcklig är min lägenhet egentligen?". Jag tittade närmare och såg att det var en fjäril som satt med ihopslagn avingar. Jag försökte få fast den men den flög iväg och satte sig på en lampa. Då såg jag att det var en nässelfjäril. Nu på senare tid har jag förstått att det anses som en vanlig art men jag har alltid sett den som en raritet, jag ser andra fjärilar oftare. Förmodligen har jag inte tillbringat så många somrar i den slags miljö som nässelfjärilar trivs i.

Jag försökte att fånga fjärilen igen, men den lyckades hela tiden hitta glipor mellan mina händer. Jag lyckades i alla fall jaga in den i Allrummet och stänga in den där, sedan öppnade jag ett fönster men som ju typiskt är för insekter så hakade den upp sig på den oöppnade delen. Som tur var ville den sitta i min hand ett tag så då fick jag möjlighet att visa vägen för min lilla kompis.


Mikusagi

2 kommentarer:

Kit sa...

Fjärilsanekdotsdags! En gång var jag i japan, och fann mig på Tokyos tunnelbana i sommaren, med mellanmycket människor. Enter dramatiskt tempusskifte samt historia: I det fönster som jag har ryggen mot fladdrar det runt en ganska stor, klarblå, jättefin fjäril. Framför mig står massor av affärsmän, i seriösa kläder med seriösa slipsar, seriösa frisyrer och seriösa axelremsväskor, de åker tunnelbana och fan vad seriöst de åker tunnelbana. Utan någon egentlig förvarning böjer sig en av dessa superseriösa männen ned mot mig, och jag hinner tänka "lolwhat?!" innan hen sträcker sig förbi och bakom. Där, med handen i fönstret greppar hen tag i fjärilen runt vingarna, alltså så att en klämmer ihop dem med de fina sidorna mot varandra, jättejätteförsiktigt, utan att röra en min. Sedan, med världens pokerfejs står hen där med ena handen runt det handtag som hänger det från taket, och den andra varsamt varsamt runt fjärilen till nästa station. Där kliver hen av, väntar tills den värsta folkmassan har passerat, och släpper den. Ler inte eller något, som om hen gjorde det varje dag. <3 <3

Mikusagi sa...

Awwww!