Pages

20 februari, 2011

QX och inkluderingen som failade


Jag tittade på och statusuppdateringen ovan kan sammanfatta vad jag tyckte.
Det är ingen nyhet att QX riktar sig främst till bögar och sedan lite till flator. En kommentar jag kläckte ur mig 2009 var "Det finns fler transpersoner på Göran Hägglunds kontor än i QX" men jag har upplevt en förbättring under 2010. Inbillar jag mig eller var den faktiskt lite mer en HBT-tidning än den har varit tidigare år?

En måste inte ha inriktningen homosexuella, bisexuella och transpersoner. Det är okej med homoseparatism, homobiseparatism osv. men då får en stå för det. "Vi har valt den här gruppen" får en säga och presentera det. QX Gaygala var som gymnasiet där läraren har placerat en i en arbetsgrupp med två klasskamrater som vill visa sin mognad och därför inte säger rakt ut att de inte vill ha en där, men så blir en helt ignorerad under hela arbetets gång. Så var det! Typ låtsasinkludering bara för att QX har lärt sig av RFSL att det finns andra utanför heteronormen än de homosexuella.

När Carina Berg kommer in och säger "H, B, T... äsch, BÖGAR, FLATOR, FISK ELLER MITTEMELLAN ÄR NI HÄR?" känns det så där. Jag är liksom inte en fisk eller mittemellan. När de fortsätter att under kvällen skämta om hur många bokstäver det är i HBTQ (oj oj, fyra stycken!) så känns det lite gammalt, jag har hört det skämtet i heteromedier i några år nu, QX borde ha varit först med skämtet - inte sist. Sedan fortsatte det så här: heterosexuella talade varmt om homosexuella eller heterosexuella som har gjort något för homo- och bisexuella. Homosexuella talade varmt om heterosexuella. Sedan var det slut.


Mikusagi

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Dean sa...

Inkluderades bi-personer? De brukar ju snällt få hänga med i den välanvända frasen "homoochbisexuella" men i själva verket är det homo som gäller annars kan man gå nån annanstans.
Måste nog kolla på gaygalan, jag har ju ändå inget bättre för mig (för den finns väl på svtplay?).

Mikusagi sa...

Well, vissa saker gällde homo/bi. Vissa rättigheter, och så när de sade typ "oavsett sexuell läggning" eller "oavsett vem du älskar" eller hur det nu formulerades. Sedan är det väl olika ifall bisexuella vill identifiera sig som "bög" eller "flata" eller inte, så vissa kände sig väl inkluderade i bögar flator fisk mittemellan-grejen, andra inte.