Pages

02 januari, 2011

Appropå Stefan Hannas idé om tjockskatt

Personer som åker till Thailand belastar samhället (och världen) mer än de som väljer att stanna hemma och ger ökade kostnader. Miljösvineri i kombination med en allt större befolkning går inte att finansiera om framtidens världsmedborgare vill ha dagens livskvalité. För att utjämna detta gap borde miljöbovar beskattas med en extra skatt. Är inte det rimligt med tanke på att de utsätter det gemensamma systemet för mycket större påfrestningar?
Det är en sak att man som miljösvin själv väljer ett liv där man riskerar mer och där min hälsa ständigt är mer utsatt än för en miljövän. Problemet för alla andra är att vi lever i en värld där vi alla, till stora kostnader, gemensamt måste stötta miljön oavsett individers okloka val. För att våra barnbarn inte skall behöva drabbas av så att säga en för människor praktiskt taget obeboelig planet borde personer som Stefan Hannas beskattas hårdare då deras livstil är den som belastar samhället mest.

Bakgrundsfakta: Centerpartiets Stefan Hanna har under en Thailandsresa suttit och äcklats oroats över feta människor och deras belastning på samhället. Nu rapporterar gammelmedia om daz tjockskatt.


Mikusagi

Photobucket

2 kommentarer:

kiran sa...

Det äckliga i Thailand är inte överviktiga människor, det är alla pervon som köper unga kvinnor. Dags att införa pervoskatt, kanske?

Mikusagi sa...

Personer som köper unga kvinnor belastar samhället mer än de som låter bli, och ger ökade kostnader. Perversitet i kombination med en allt större befolkning går inte att finansiera om framtidens världsmedborgare vill ha dagens trygghet.