Pages

23 september, 2010

Hej SD!

Jag har ett tips till er. Ni kan flytta till Haninge! Jag har förstått att ni  är missnöjda mer Sverige på en mängd plan, men det går att ordna en fristad! Vi som redan bor här i Haninge flyttar så gärna på oss för att ge plats till er. Här kan ni bo, hela partiet och alla sympatisörer. Jag tror att ni kan trivas här. Här finns sådant som ni pratar om, och det som inte finns kan ni lätt ordna.

Ni tycker att det är viktigt med svensk kultur och då menar ni inte sådant som har blivit svensk kultur på senare år (som bloggar och caffe latte) utan fornlämningar och folkdans. Här i Handen finns det ovanligt många runstenar. Överallt är de. Dem kan ni satsa på att bevara, ni kan studera dem, hylla dem, ja vad ni nu vill. Ingen kommer att tycka att det är konstigt när alla som bor i Haninge delar samma fascination.

Runstenen
En runsten på ett torg i Haninge förverkligar Sverigedemokraternas program som säger:
En annan viktig faktor i arbetet för ökad trivsel är den offentliga konsten, som skall ha en folklig förankring och på ett tydligt sätt lyfta fram det nationella och lokala kulturarvet.

Era barn kan gå i Vikingaskolan och läsa nationalromantiska sagor. Sagor där män är i huvudrollerna och kvinnor får med lite tur en biroll som värnlösa prinsessor. Vi akademiska feminister har lämnat kommunen och kommer inte att klaga.

Här kan några av er bo.

Här kan någon förvaltning eller vad ni nu hittar på hålla till.
Kanske kan ni här hålla kvällskurser i svenska dialekter för de
som har oturen att ha gått ut grundskolan innan dialektkunskap
hamnade på schemat.

I folkets hus kan ni ha folkdans och folkmusik - och det ligger nära en sjö så där kan ni ju fiska och grava lax. Eller, lax är kanske lite svårt att fånga där men det finns säkert annat att göra svenska rätter av. Typ lingon. Mmm, lingonsylt. Det gillar väl ni? Gott, och svenskt!

Ni kan ha föreningsmöten i byggnaden Midgård - ja, det finns ett hus här som det står "Midgård" på. Jag vet inte vad den används till just nu men ni kan säkert göra något roligt med det.

Jag tror att ni i Haninge kan skapa er den Astrid Lindgren-värld ni längtar så efter.
Mot runstenen

Vi andra bor i resten av Sverige där vi ägnar åt oss multikulti och akademiska diskussioner. Alla nöjda, alla glada.


Mikusagi2 kommentarer:

Arla sa...

Ja! Alla nöjda och glada :)

Sabina sa...

Haha, det var roligt att läsa xD