Pages

27 augusti, 2010

Förtroligt med Mikusagi (och kamrat) (och resten av the interwebz)

Jag besökte Bibelsajten idag och sneglade på frågelådan och lade märke till en av rubrikerna.

kyrkligt bröllop utan Gud?

Jag fick genast en bild av vad det skulle kunna vara för fråga. Jag tänkte mig att det var typ en fråga i den här stilen:

Hej Magdalena Ribbing!
Jag och min fru skall gifta oss i september och vi har glömt (struntat i?) att bjuda Gud. Det är jobbigt nog som det är, jag menar hur skall Gud reagera på det när Gud får veta? Till saken hör också att vi tänkte gifta oss i kyrkan, alltså där Gud bor! Hur löser vi den här situationen snyggt utan konflikter och utan att någon blir ledsen? Måste vi kanske bjuda Gud ändå även fast det inte är någon som står oss särskilt nära?

Min kompis var trevlig och skrev ett svar på mitt låtsasbrev:

Hej frågare 1253.
Ofta kan det där med inbjudningar till bröllop vara lite känsligt och mer än en bekantskap har dött p.g.a. uteblivna inbjudningar. Som jag ser det har du två alternativ: Kör vidare på lögnen och hoppas att Gud inte märker något. Detta löses enklast genom en skenmanöver- lura henom någon annanstans vid dagen för ert bröllop och se till att städa upp snyggt efter er så hen inte kan ana vad som hänt i hens frånvaro. Ett bra sätt att lura bort henom på kan vara att starta ett nytt sodom som måste förstöras. Vi föreslår att satsa på ett konverterande av Skåne. Vi har hört att ingen ändå skulle sakna det om det försvann.
Alternativ två är att helt enkelt stå ut med att ha henom där. Hen försvinner ju så lätt bland alla gäster ändå så ni märker säkert inte ens av henom alls.

(Jag skrev "Magdalena Ribbing" för att det skulle framgå tydligt att det var en etikettfråga. Tydlighet är en dygd?)

Mikusagi

2 kommentarer:

farbrormalin sa...

Snygg imitation av etikettfråga till Magdalena Ribbing! :)

Mikusagi sa...

Tack så mycket! ^^