Pages

18 augusti, 2009

Saxofönen

Ibland när antikonsumtion tas upp så säger någon sådan där kapitalistvetare att vi måste shoppa så folk får jobb, så det går runt.
Okej, så vi måste göra av med pengar för att få mer pengar, det är väl förståeligt
men måste vi shoppa upp all regnskog och all olja för det? Måste vi shoppa bomullsplockarna fulla med gift?
Är det inte bättre att lägga pengarna på typ... tjänster? Som frisörer t.ex.
Istället för att nöjesshoppa klänningar och mobilfodral (säljs det fortfarande?) skulle en kunna få massage i en halvtimme. Vore det inte bra?


Mikusagi

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

PGW sa...

Det låter klokt. Prylar har jag nog av, men att få ryggen utknådat är alltid bra.

Paul Stjernberg sa...

Lasternas summa är ju som bekant konstant. Så om man inte har sex, inte super, inte röker, inte snusar och inte spelar vilken last ska man ha då ?

Mikusagi sa...

Men att förgifta bomullsplockare för att vi inte kan ha noll laster är ju liiiiiiite dumt. Jag tänkte mer ur ett miljömässigt perspektiv, om någon vill anstränga sin egen plånbok är det väl okej och därför föreslog jag tjänster som ju inte kräver material eller transport eller whatever.

Paul Stjernberg sa...

Personligen så vet jag att jag borde lägga undan pengar utifall att jag skulle bli arbetslös eftersom a-kassan inte fungerar som den ska. Men det har jag svårt för och då undrar jag vad jag ska göra med pengarna som blir över. Så himla kul är det inte att gå till frisören. Däremot kan jag tänka mig att ha köpfri månad emellanåt precis som andra har en "vit" månad utan alkohol.