Pages

01 november, 2008

Mii till liv i mitt Wii

Det händer rätt mycket på Nintendo-fronten, och jag hänger inte riktigt med. Det händer mycket i mitt Nintendo Wii, vilket jag också har svårt att hålla koll på.

Eftersom mina föräldrar är borta blir det väldigt lite TV-tittande. För att underhålla mig själv startade jag istället mitt Nintendo Wii och spelade några spel. Sedan läste jag om den spanska drottningen som uttalat sig negativt om samkönade äktenskap. Efter det rullade jag runt jordgloben och kollade temperatur runt om i världen. Det snöar ingenstans i Sverige, eller Norge. Jag tror nästan på Nintendo där, jag har minsann inte sett någon snö. Hur som helst... efter att använt nästan alla grejsimojser som finns i mitt Nintendo bestämde jag mig för att titta till mina Mii.

Mii är spelfigurer, avatarer. Du designar dem själv genom att välja hår, ögon och annat från menyer och sedan dra lite hit och dit för att få rätt längd, vikt, rätt höjd på pannan osv. När folk testar Wii Sports hos mig får de alltid spela med en egen figur så jag har några stycken i konsollen nu. De brukar gå runt där i Plaza eller vad det heter, det ser ut som... det är bara en tom yta med rutigt golv. Så går de runt där bara, fram och tillbaka, hit och dit, runt, runt. Idag när jag tittade in var det en som stod och så. Jag hoppade till lite. Kan de bli trötta? Finns det inlagt några random roliga animationer? Vem är det där som sover? Jag förde min hand över den och drog upp den i nackskinnet. Drik! Jag hade totalt glömt bort hur Driks figur såg ut. Sedan såg jag att Lingon stod och pratade med Luigi. Jag har aldrig sett figurerna inteagera med varandra.

De kanske beter sig konstigt för att det är Halloween. Vad får inte liv nu?


Mikusagi

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå inte sett någon snö? Så bara för att det inte snöar i Bandhagen eller Södertörn ELLER city så kan det inte snöa någonstans i Sverige eller Norge?

Mikusagi sa...

Du har ju fattat precis! Nej men Nintendo säger att det inte snöar.