Pages

13 maj, 2007

Mikael Wiehe och Ebba Forsberg på Nalen

Jag pallade inte att vänta på reprisen, jag och mamma kom hem klockan midnatt och då slog vi på TV:n nästan direkt. För att se att Serbien hade vunnit. Serbien kan ju inte vinna! Fast sedan fick jag se att det var den där kvinnan som jag trodde var blind. Jaha, så det var den där låten som var bra? Okej då, jag kanske kan acceptera det. LOL 18:e plats? Jag säger ju det, vi skall ju inte rösta fram låtar bara för att vi tror att de skall vinna ESC, då skulle vi till slut få massa dåliga bidrag i Melodifestivalen. Det är bättre att vi röstar på sådant _vi_ tycker är bäst, som The Arks The Worrying Kind.

Hur som helst, igår var jag och mamma på Nalen och lyssnade på Bob Dylan-tolkningar av Mikael Wiehe och Ebba Forsberg. Eller, som jag förstod det var det Wiehe som hade skrivit alla översättningar, och Ebba bara sjöng, men jag vet faktiskt inte.
Jag har inte alls lyssnat på Bob Dylan. Han har på något sätt gått förbi mig. Jag har bara hört hans namn och förstått att folk ser honom som något slags musikgeni. Anledningen till att jag inte har lyssnat på honom är att mina föräldrar aldrig har lyssnat honom annat än de gånger han har fladdrat förbi på radio eller vilket medie som man nu använde på dinosaurietiden.

Jag har kommit på att jag nog skall lyssna på Dylan någon gång (LOL anyone goes pirate?).

Hur som helst, Wiehe berättade att när han släppte låten "Spanska stövlar" trodde många att den handlade om fascismen, och han sade att i tider som dessa borde den kallas "Danska stövlar". Det tyckte publiken var roligt, så även jag.

Jag tyckte om "Ni som tjänar på krig" väldigt mycket. Väldigt typiskt mig, tycker min mor. Ja, hon borde ju veta vad som är typiskt mig, särskilt när det kommer till musik för hon minns nog bättre än jag vad jag har lyssnat på genom åren.

Ni sitter bakom skrivbord
i eleganta kvarter
och ni leker med världen
som om världen var er.
Sedan är det alltid någon annan
Någon annan än ni
som skall marschera och dö
i era smutsiga krig.
(originaltitel: Masters of War)

Mikusagi

3 kommentarer:

Mikusagi sa...

Jag vill inte ha ett förskräckligt språkbruk bland kommentarerna, men jag kan säga att en "anonymous" skrev det här: "The Ark är dåliga förlorare. Sverige har alltid kompisröstat i ESC, men så när andra nationer gör det så är det så anstötligt och dom borde lägga ner ESC."
plus lite till, men det har jag klippt bort.

Anonym (hitta på ett namn för tusan!), man säger samma sak varje år, okej? Det fungerar så.

Anonym sa...

Hör inte alls till det här inlägget, har läst lite på din blogg och vill gärna tippsa dig om det kristna ungdomslägret som är i skövde i sommar. Jag tror det kommer bli kanon, missa det inte: http://www.u-oas.nu/skovde/

Anonym sa...

Till mikusagi: Okej... Jag skall vara lite snällare i nästa inlägg och kanske även komma upp med ett namn... ;)