Pages

12 mars, 2007

Krokomax goes queer

Idag såg jag på Krokomax, vilket jag tror är ett barnprogram. Det sänds 17:30 på SVT1. Jag vet inte om det är varje vardag, men idag var det i alla fall.
Det verkar vara ett barnprogram, jag har alltid antagit det i alla fall. Idag handlade det om kärlek. En snubbe lånade tio barnböcker på biblioteket, alla handlade om kärlek. Heteroemotionell kärlek. Sedan fick vi lära oss att pojkar faktiskt kan bli kära i pojkar, och flickor kan bli kära i flickor. Ville Niskanen, artist och nyligen sedd i "Du är vad du äter", fick sitta och prata heteronorm med programledaren. Sedan frågade programledaren folk på Plattan ifall de var normala. Ett pensionärspar tyckte att de var normala, en indian tyckte också det men verkade lite irriterad över frågan, några alternativa ungdomar såg sig inte som normala. De var nördar. Jag är också nörd... men jag gillar inte att hänga på Plattan. Plattan har en dålig klang.
Nördar är bäst.

Trevligt med bögprogram för barn. Jag väntar fortfarande på första homoparet i en Disneyfilm.

Mikusagi

2 kommentarer:

saom sa...

Åh! Vore inte det fantastiskt. Kanske en re-make av Lilla sjöjungfrun när hon blir kär i prinsens kammarjungfru istället. Eller en Lejonkung som vill bli lejondrottning? Eller snövit med bihistorien om kloker som blir förälskad i prosit. Möjligheterna är oändliga. :)

Mikusagi sa...

Eller så skrivs det helt nya historier istället för att man ändrar de gamla :P
De behövs nya Disneyfilmer. Tecknade, inte datoranimerade!