Pages

17 juni, 2015

gbg westpride

Jag har varit i Göteborg och besökt West Pride och Anarchapride, för det var min enda chans att vara på pridefestivaler utan att jobba samtidigt. Jag har rätt höga tankar om Göteborg så jag blev rätt besviken när programmet inte innehöll jättespännande punkter.

Jag och Jacko höll ihop under hela vistelsen, det är kanske att rekommendera i främmande stat och dessutom var programpunkterna belägna så långt ifrån varandra så det var bäst så. 

 Vi gick på väldigt få programpunkter men det var svårt också att gå på många. En av de första grejerna var Modingarna och alfabetet, en presentation av en barnbok. Det roligaste var kanske att det fanns en teckenspråksvideo till! Samt att vi kände igen sångrösten (det är skiva, bok, app och allt möjligt). Vi gick också på en punkt om var familjepolitiken befinner sig just nu, det var intressant. Det är alltid bra med en uppdatering. Ulrika Westerlund höll i den.

Anyways vi gick också på konstvandring och så nyttjade vi våra band och kom in gratis på Sjöfartsmuseet och jag tog en dålig vegoguide från Djurättsalliansens tält för att få tips om var vi kunde äta. Sämsta evah.

MISSLYCKANDEN!
När vi skulle till "Såna på amerikabåtarna" så kom vi fram och fick veta att det var feltryckt i programmet och att punkten hade varit dagen innan. "Vi har uppdaterat på hemsidan" jamen vi tittar inte på hemsidan! Varför ger ni ens ut tryckta program om en inte kan lita på dem? De kunde ju ha lagt i en lapp eller satt upp en skylt eller så får volontärerna som ger ut band säga att det är ändringar i programmet eller något! Så då gick vi inte på någonting den dagen, förutom ungdomsfesten på kvällen (det var lyckat, alla kompisar var där och vi fick goda, alkoholfria drinkar). (Okej det var misslyckat i början för de hade ashög musik så folk ville inte ens vara inomhus - det var inte bara jag som reagerade utan vi var flera stycken! och så gick vi ut men då fick vi tobaksrök på oss)

När vi skulle hänga på Anarchapride så var det ingen där fastän vi kom 40 minuter efter öppningstid. Efter ett tag ser Jacko på Facebook att de har skjutit fram öppnandet med tre timmar, kul. Innan dess hade vi dragit runt i regnbågsparken som inte heller var öppen ( klockan 11 en lördag förväntar en sig kanske att det är öppet, eller????? Vi var där till 12 ! ). Men a lite kompisar kom till Kvinnofolk och så lagade vi lunch för vi var hungriga och sedan kom det lite annat folk och åt av lunchen vi hade lagat.

Slut på misslyckanden.

Vi gick mest till Anarchapride för att se Asexuell Front och deras punkt var jätterolig och bra (vi gick också lite för att jag har så bra erfarenheter av anarkisters mat, i Malmö fick vi potatis!!!!!!!! men nu fick vi laga och det blev äcklig torkad sojafärs till pasta bara, men det blev gott med kryddningen men inte lika kul som anarkistmat brukar vara)

Inga kommentarer: