Pages

04 juli, 2013

Regnbågsfestivalen 2013

Förra veckan åkte jag ned till Malmö, för att representera RFSL Ungdom Öst under Regnbågsfestivalen. Jag har nästan inte varit i Malmö förut, fast jag har sovit där flera gånger i väntan på att dra vidare ut i Europa. Men då har jag liksom bara varit på hotell.

Jag såg fram emot falafeln. Den var överskattad, men superbillig. Eller, jag tror att jag hittade några bra gatukök via veganistan.se men då var det dags att återvända till Stockholm så jag hann inte med dem. Men! Malmö var coolast på massa andra sätt!

T.ex. hade de asball gatukonst ca överallt, som värsta Berlin eller något. Tyvärr hade inte jag min kamera med, så jag kan inte presentera den för er.
På trottoaren växte det råg! Ja, sädeslaget råg som en gör bröd av. Jag vet, helt sjukt!
Deras Netto-butik låg i en borg. I kid you not! Okej det var typ en gammal saluhall, men det ser ut som en borg!


Eftersom jag är stockholmare och vi stockholmare alltid tar en massa plats, så fick jag så klart synas på Sydsvenskans startsida efter paraden. Bah mitt i blickfånget! Jag hade gått med RFSL Ungdom Syd men det är klart, fokusera på stockholmaren för jag kan ju inte nöja mig med Stockholm Pride.

En cool grej med Regnbågsfestivalen, var att det var gratis. Dessutom höll det till i stadens ABF-hus och boy do I love ABF-hus? I do.

Anyswayze, nu har jag annat att ta hand om. Todeloo!

Oh, förresten, mediarapportering om Regnbågsfestivalen:
Polis och HBTQ-aktivister i bråk.
Hatbrott på regnbågsfestivalen.

Mikusagi.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Tågade ni genom Rosengård?

Mikusagi sa...

Nej, det ligger inte mellan Stortorget och Folkets park. Rosengård ligger rätt långt från centrum.