Pages

16 januari, 2012

Demonstration mot tvångssteriliseringar

Kort sammanfattning: Idag måste en, om en vill ändra sin juridiska könstillhörighet, vara svensk medborgare, ogift och steril. Detta har kritiserats under lång tid. Så kom förra veckan uppgifter om att regeringen hade kommit överens om hur lagen skall ändras.

Kristdemokraterna har fått med sig övriga borgerliga partier på att frågan är juridiskt komplicerad och behöver utredas vidare. Däremot slopas kraven på att den som genomgår könsbyte ska vara svensk medborgare och ogift i det förslag till ny lag som regeringen lägger fram i vår, erfar TT. [Rapport]

Steriliseringskravet skulle vara kvar, och det gjorde många upprörda. Efter en del stormigheter dementerades uppgifterna och nu vet ingen utanför regeringen hur det riktigt står till - kommer steriliseringskravet finnas kvar eller inte? Med Kristdemokraterna i regeringen, vars ledare är socialminister och därför den som ansvarar för den här frågan, känns det väldigt osäkert.

Därför hålls det på onsdag en demonstration på Mynttorget i Gamla stan. Det är partiledardebatt klockan 10:00 så vi är där klockan 8 för att försäkra oss om att våra folkvalda ser oss på väg till jobbet.

Onsdagen den 18 januari 8.00 - 10.00 genomför vi en demonstration på Mynttorget i närheten av riksdagen för att protestera mot att Sverige fortfarande tvångssteriliserar människor som vill byta juridiskt kön. [Facebook-event]
Sprid ordet, bjud med alla ni känner, kom dit!

Dessutom, kom gärna förbi när transföreningen KIM har en "social träff" som vi kallar det, kvällen innan. Bli medlem, gör ett plakat, peppa och bli peppad samt träffa trevligt folk :)
19:00-22:00 på Fenix Söder. (Södermannagatan 38)


Krav%20p%C3%A5%20tv%C3%A5ngssterilisering%20vid%20k%C3%B6nsbyte%20tycker%20KD

Läs också:
Regeringen bryter mot mänskliga rättigheter.
Håll tassarna borta från mina äggledare!
Politikernas svek


Mikusagi.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: