Pages

19 november, 2010

Män som sitter i kommunaltrafiken

Män och kvinnor har som bekant generellt sätt lite olika sätt att sitta ned. Män sitter bredbent och kvinnor med knäna ihop. Det här gäller inte alla, men det är ett mönster. Det vet ni, det är inga nyheter jag kommer med.

Ibland när jag sitter på tunnelbanan, med mina ben kanske inte jättetätt ihop men ändå tätt, sätter sig en man bredvid mig och trycker ut sina knän åt höger och vänster. Det ena inkräktar allt för ofta på mitt säte och det förutsätter att jag finner mig i det och att jag inte skulle komma på tanken att ändra ställning och göra anspråk på hela sätet som jag sitter på.

Jag undrar vad som händer när två bredbenta män sitter bredvid varandra. Blir det knäfäktning tills de har kommit fram till vem som är svagast och därför får minst utrymme? Eller sätter de sig inte bredvid varandra helt enkelt?

Nästa gång någon sätter sig bredbent bredvid mig skall jag sitta likadant. Jag tror inte att reaktionen blir densamma, då jag oftast blir läst som tjej, så jag får nog inte veta svaret på min fråga den vägen. Men ändå. Kom inte och ta mitt säte.


Mikusagi

3 kommentarer:

Paul Stjernberg sa...

Jag blir också irriterad på detta oskick. Knip ihop benen och kom inte med något struntprat om att "vi ser olika ut mellan benen"!

Arla sa...

(I egenskap av man:) Vi kompromissar, och drar ihop benen båda två. Det går bra att släppa efter lite, så att knäna är på gränsen att nudda varandra, men att släppa mer än så är lite inkräktande.

Oftast. Ibland bryr någon sig inte om att dra ihop sig, och det kan man väl se antingen som att han vill ta plats, eller att han inte är rädd för närhet. (Eller båda.)

På bussen, där det finns säten ganska tätt framför, kan man ju vända sig lite åt andra hållet. Benen ut i gången respektive mot väggen.

Mikusagi sa...

Bussar är svåra att sitta på för oss med långa ben! Knäna stöter ju i sätet framför!