Pages

23 oktober, 2010

Vem vill krama ett barn som ljuger?

När jag var liten var mitt bästa humorprogram Tornado. Jag minns inte så mycket av det, mest att det hade något slags sporttema då tittaren då och då fick se en som sprang med en OS-fackla. Jag minns också Claes-vadhennuheter sitta i en portfölj och så minns jag Farbror Frej men mest på grund av hypen. Jag var inte särskilt förtjust i Farbror Frej själv. Det gick väl för fort, jag hängde inte med.

Idag är mitt bästa humorprogram (av de som går på TV) Välkommen åter. Kanske för att mina favoritkomiker är med. Kanske för att upplägget är bra. Jag vet inte.

utspelar sig i ett varuhus och där finns det plats för flera knasiga, vrickade och tuffa karaktärer. Mona jobbar i informationen utan att ha koll på någonting. Chefen tvingar sin sekreterare att komma med dåliga nyheter till personalen och vill själv föra fram alla bra nyheter för att bli populär. De två som säljer kosmetika tävlar mot varandra (den ena säljer sådant som är framställt i laboratorium och den andra sådant som är utvunnet ur naturen) om kunder med resultatet att ingen säljer något. En person har med sig sina barn till jobbet. En annan har synfel men vägrar använda glasögon. I teknikaffären jobbar tre generationer av en släkt - mamma, mormor, dotter. Deras familjeonflikter följer med till jobbet och det blir besvärligt när kunder måste stå och lyssna på försäljarens "Men mammaaaa!". Sedan har vi mina favoriter, flatparet. Eller väktarna, borde jag kanske skriva men jag VET att det finns en attraktion mellan dem. Butchen spelas av Babben som jag tycker om mycket mer nu sedan jag sett hens medverkan i det här programmet. Fantastiskt roligt och mysigt på samma gång!

Give me more of this! 21:30 på onsdagar, och det är bara två avsnitt kvar :(


Mikusagi

Inga kommentarer: