För ett tag sedan talade jag ut på Tumblr om en sak som jag hade gått och irriterat mig på ett tag, och det är att människor tycker att det är helt okej att säga att de inte tror på asexualitet, och det värsta var att de säger det i HBTQ-sammanhang.
Att sparka nedåt är inte coolt men väl nödvändigt om du vill behålla din plats på toppen. Att sparka uppåt kan vara svårare. Jag har läst på Tumblr att människor känner sig frustrerade över att bisexualitet och asexualitet inte tas på allvar, att transidentiteter förnekas och att homosexualitet som uttrycks "annorlunda" inte respekteras av alla inom LGBTQ-communitiet. Jag menar att det finns vissa som har tolkningsföreträde, vissa som inte riskerar att få sina identiteter ifrågasatta. De är kanske en liten grupp men det är de som syns mest och det är de som får mest uppmärksamhet.
Om du vill prata om sexnormen och vad det innebär att vara asexuell i en värld där det inte ses som riktigt friskt, kan du komma förbi Pride House idag.
Asexuella och andra - relationer, maktbalans & sexnormer
Arrangör: Nätverket Asexuell
Hur är det att vara asexuell i relation till andra, mer sexuella? Hur handskas en med att det en gör och säger tolkas sexuellt? Vad gör en när sexnormen är att den som har sexuella behov är mest normal och därför har mest rätt? Kan vi stärka varandra att våga uttrycka attraktion utan att oroa oss för att bli missförstådda? Kom med idéer, pepp och erfarenheter! Max 15 deltagare.Tider
ti 27 jul 14:00–14:45
Plats
Pride House (Bandler), Kulturhuset & Stockholms stadsteater, Sergels torg 3, T-Centralen
Pris
Entré till Pride House 80 kr/dag. Festivalens dag- och veckopass gäller också.
Åldersgräns
Ingen.
Mikusagi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar