Pages

11 april, 2010

Vem är jag? Vad är jag?

Eftersom jag inte förstår vilket kön jag tillhör så vänder jag mig då och då till tester på Internet. De verkar vara vettigast. Jag har försökt att följa Aftonbladets teorier om kön men då passar inget alls. "Kvinnor kommer ihåg sina första skor men glömmer männen", okej då är jag väl inte kvinna då. "Män är dinosaurier/grottmänniskor/sportintresserade/sexmissbrukare" njae det är jag ju inte heller. Sedan påminde jag mig själv om att Aftonbladet inte har koll på någonting egentligen, och därför inte är en bra källa när en skall söka könsidentitet.

Jag beger mig till ett forum och läser att det är mer okej för killar än för tjejer att komma för sent. Det hade jag ingen aning om. Är det okej att jag kommer för sent? Jag kommer oftast inte för sent. Så jag är tjej. Fast vänta, vad är det här för forum? Helgon? Där kan jag ju inte heller vara.

Vad är det som spelar roll? Vad skall en egentligen gå efter om en skall könsbestämma mig? En kan inte gå efter kläder eftersom folk klär sig som de är förväntade att göra, det säger inte så mycket om vem en person är inunder huden. En kan inte gå efter hur jag beter mig eftersom jag har missförstått de sociala reglerna, om en skall tro random kvällstidningar/forum/gymnasieungdomar. De lär mig alltid nya förväntningar. En borde kanske utgå från vad jag lägger ned tid på i rent intresse. Internet! Så jag vänder mig till en sida som utifrån min trafikhistoria talar om hur sannolikt det är att jag är något av de två könen den påstår finns.Fast den har inte tagit upp t.ex. Tumblr som jag använder jätteofta och jättemycket, men den har räknat med Meebo och ICQ som är besökta typ en gång?

This is no working.

Okej, jag har väl inget kön idag heller.


Mikusagi

Läs även andra bloggares tankar om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

PGW sa...

Jag är över 40 och passar aldrig in i mallen "kvinna" heller. Jag börjar vänja mig. Låt bruset med definitionerna passera förbi, kvinna eller man är ointressant, jag försöker vara en hyfsat snäll människa, det får vara bra så.

(Sedan tycker min karl i högsta grad att jag är kvinna, men det är en annan sak liksom.)

Paul Stjernberg sa...

Själv så har jag aldrig förstått varför det jag har mellan benen ska bestämma vad jag ska göra, tycka eller säga. Varför gå igenom livet och vara rädd för att andra ska tycka att du är "omanlig" eller "okvinnlig" ? Varför bry sig ?