Pages

26 juli, 2007

Klet

Jag har varit ensam hemma ett tag nu. För några dagar sedan kom mina föräldrar hem och matade tonåringen. Mamma kokade alla ägg som fanns i kylskåpet, så att jag kan gå och ta ett när jag vill (jag gillar dem när de är kalla så det är helt okej). De åkte iväg igen. Igår skulle jag försöka lära mig lite nya saker så jag bestämde mig för att steka potatis (jag äter potatisen oftast kokt men jag kände förändringarnas vindar blåsa kring mina lurviga ben och den vita skjortan viftade kring mina vader) och tillaga kebabspett som mamma hade köpt. Fyra kebabspett. Det var lite väl många men jag orkade inte dela upp dem. Jag ringde min mamma och frågade ifall det var okej att äta dem fastän datumet hade gått ut. Med telefon i ena handen och gigantisk pincett i andra försökte jag vända köttet och SPLASH låg tre av kebabspetten på golvet. Jag avslutade samtalet för att torka upp röran. Blä!
Köttet blev klart, men inte potatisen. Lingon kan det där med potatis så jag ringde honom och frågade hur man steker potatis. "Man måste koka den först." Jaha. Jag slängde potatisen och sedan tog jag till en nödlösning. Jag kokade vatten i vattenkokaren, hällde över det på en klump nudlar och så lät jag det stå i tio minuter. Så det blev nudlar och ett kebabspett till middag.

Senare på kvällen fick jag ett rejält chokladsug, och jag hade ingen Marabou hemma... så jag bestämde mig för att baka. Jag hade aldrig bakat själv förut. Jag letade fram mammas handskrivna kokbok och letade upp receptet på kletkaka. Till skillnad från den kokboken som jag har fått, så står inte allt i mammas. Inte sådant som mamma tycker är självklart. Man kan säga att det är en samling med matanteckningar som är personliga för mamma. Mamma svarade inte på mobilen så jag tänkte att det här får jag klara själv. Om folk kunde använda Kajsa Vargs kokbok, där det inte ens stod några mått, och lyckas så kan väl jag lyckas när jag har mammas kokbok där det faktiskt står mått!
Ja, kletkakan blev nästan inte bränd. Den blev nästan inte tunn. Den blev nästan som mammas. Jag var nöjd.
Baka efter 22:00 på kvällen is the shit.



Mikusagi

Inga kommentarer: