Pages

09 januari, 2007

Gnäll om projektarbetet

Jag vill inte skriva en uppsats om kvinnor! Jag vill skriva en uppsats om genus! Varför hittar jag inga böcker där det står "I landet NN lever vi så här... vi äter kossor till frukost och männen borstar tänderna klockan tolv medan kvinnorna borstar sina kvart över tolv" eller något? Var borde man hitta sådant? *sämst på att leta i bibliotek*
Böckerna jag läser... måste de vara så tröga? Typ 50 sidor om en tid då flickor inte skulle gå i skolan. Jag har fattat det nu!
Eller så står det bara vad kvinnorna gjorde och inte männen. Eller så står det ytterst litet. Skall jag ha en rubrik "Bönderna" och under den skriva "Kvinnorna mjölkade. Männen gick bakom plogen"? Det blir lite kort.
Det här går fult ):
Jag tittade lite i "Jordens folk" men det är bara bilder på massa indianer som springer runt, typ.

Mikusagi

2 kommentarer:

The Pale Green Woman sa...

men är det inte det historiker och kulturgeografer och andra brukar säga, det går inte att hitta hur kvinnor har levat och lever för det är inte deras historia och liv som nedtecknas? Marigt att hitta sånt som ingen dokumenterat liksom.

Mikusagi sa...

Jag hittar ju inte hur en enda människa har levt.
Nu har jag hittat en bok med massa namn, den och den tyckte si och så. Fast... bara en massa folk som tyckte saker :/ Visserligen bra (och dåligt) för då skedde förändringar... men det är inte vad jag vill veta nu xP