Pages

28 december, 2006

Japan och the gayness

Jag läste precis på Wikipedia att samkönade äktenskap är lagligt i Japan (läs mer om Japan och homosexualitet). Intressant. Japan är ett knepigt land. Jag har hört att ingenstans i världen är männen så manliga som de är i Japan, samtidigt förekommer det mycket cross-dressing och shonen-ai säljer bra. Jag vet varken hur jag skall börja eller sluta men jag får ta bärbara datorn och läsa artikeln på Wikipedia vid frukosten imorgon.
Jag tror att jag koncentrerar mig bättre vid bärbara.

Mikusagi

5 kommentarer:

The Pale Green Woman sa...

Är det inte lite samma grej som i Storbritannien? Väldigt konservativa värden å ena sidan, stark motreaktion å andra sidan? Allt måste vägas upp på något sätt och är grunden extrem åt ett håll så blir motreaktionen starkare på något sätt? det här blev lite flummigt men du förstår ungefär hur jag menar?

Mikusagi sa...

Jo, jag är så duktig att jag förstår.
Extremsamhällen kanske är bra, just därför det kommer så härliga motreaktioner då?

The Pale Green Woman sa...

Ja på sätt och vis blir det spännande motreaktioner men det kan slå slint också och leda till revolutioner och annat som kanske är mindre trevligt och egentligen inte leder någonvart? Beror lite på det där tror jag. Sverige är lite lagom och har lite lagom motreaktioner och historiskt sett har vi varit och är ett tämligen fredligt och stabilt land. Och hur det än är så tycker jag att det är skönt. Jag är nog lite bekväm av mig kanske? Men jag tycker om när folk är hyfsat snälla med varandra.

Mikusagi sa...

Tråktant :P

The Pale Green Woman sa...

Jajamensan :-))