Pages

20 april, 2006

Miku skolfunderar på Gaia

Mikusagi Wrote:

Mikusagi Wrote:
Mikusagi Wrote:
Nu tar vi det långsamt...

"Vilka åtgärder kan du hitta i budgeten som syftar till att underlätta för invandrare att få jobb?"

Nu kollar vi lite på sidan...

"Så fördelas anslagen:

Utgiftsområdet föreslås få ett anslag på 6 981 miljoner kronor (ca 7,0 miljarder kronor) i budgetpropositionen för 2006.

Anslagen är avrundade till närmaste heltal - därför stämmer inte alltid totalsumman om man summerar delposterna.
"

De menar utgiftsområde 8 som gäller invandrare och flyktingar... Jaha. Så mycket pengar går till det. Det är åtgärderna de söker efter? Nej, jag tror att de vill ha fler, eller i alla fall vet vad som görs med pengarna.


Hjälp Miku! icon_gonk.gif
Dumma regering icon_stare.gif


Ökad sysselsättning bland invandrare

Inom utbildnings- och arbetsmarknadsområdena pågår olika insatser för att öka sysselsättningen bland invandrare, bland annat genom att förbättra introduktion för nyanlända invandrare, effektivare utbildning i svenska, kompletterande utbildningar, validering av utländsk kompetens och arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Ett tvåårigt sysselsättningspaket genomförs 2006 - 2007. Det beräknas ge omkring 55 000 personer möjlighet till arbete, praktik eller utbildning. Huvuddelen av satsningen sker inom ramen för arbetsmarknadspolitiken. Kvinnor och män med utländsk bakgrund och långvarig arbetslöshet ska prioriteras.
Mångfald i statsförvaltningen

Regeringen uppdrog i augusti 2005 åt Statens kvalitets- och kompetensråd, numera Verket för förvaltningsutveckling, att lämna ett förslag till former för ett regionalt utvecklingsprojekt i syfte att underlätta myndigheternas arbete med att öka den etniska mångfalden i statsförvaltningen. Uppdraget ska genomföras i samråd med Integrationsverket och Ombudsmannen mot etnisk diskriminering. Arbetet ska pågå i två år och bedrivas som regionala projekt i fem län.


Jaha...


Mikusagi Wrote:
Quote:
NIVÅ 3 – Sverige lider av brist på arbetskraft inom många samhällssektorer. Samtidigt är det många människor av utländsk härkomst som är arbetslösa i vårt land. Ibland trots att de har en bra utbildning med sig i bagaget. Vad föreslår du att vi ska göra för att komma till rätta med problemet? Kan du beräkna den ekonomiska vinsten som skulle kunna uppnås om vi lyckas erbjuda alla jobb?


Tur att de inte har några svåra frågor... icon_scream.gif icon_scream.gif icon_scream.gif icon_scream.gif icon_scream.gif SARKASM!

Typ... arbetsgivaren vet ju inte riktigt... hur det är med utbildningar i andra länder... så de är ju lite osäkra på... om det håller.
Men... om man typ är utbildad i Grekland inom vården, då kanske man skull kunna läsa en snabbkurs om just svensk vård, och lära sig om vår kultur (för inom vården ingår ju människor, och människor vill ju t.ex. fira jul, på svenskt vis, och då borde man veta vad det innebär)... och svenska uttryck... och hur man beter sig här i Sverige. I vissa länder typ tar man på varandra när man pratar, vilket svenskar kan finna obehagligt... typ.
Sedan är det ju språket---



Dark Erica Wrote:
Ska man svara på frågorna där till höger? o_O


Ja.

Dark Erica Wrote:
Jag fattar inte. :3


Jag tror man skall hitta svaren via deras länkar o.O
Kan de inte ställa enklare frågor?



Mikusagi

Inga kommentarer: