Pages

13 juni, 2014

Nej, West Pride propagerar inte för kommunism, diktaturskap eller anarki

"West Pride kränker HBT-personer" är rubriken när två högerpolitiska bögar skriver i QX om Göteborgs pridefestival.

Jag var på West Pride, men hörde inte invigningstalet och såg inget på stora scenen så jag tänker inte uttrycka mig om vilka som får ta plats där.

Patrik Nordin och Jesper Vesplund menar i sin text att vänsterpolitiker får alldeles för mycket uppmärksamhet och utrymme på West Pride och att moderater aldrig får uttala sig. T.ex. så får Mona Sahlin prata!

Förlåt men Mona Sahlin sitter inte ens i riksdagen? Jag vet inte om Sahlin verkligen kan räknas som en representant för Socialdemokratiska arbetarepartiet då även om jag vet att Sahlin främst förknippas med det partiet.
Innan paraden så talade Soraya Post, Mona Sahlin och Erik Ullenhag. Erik Ullenhag kallas ibland för HBT-minister (vem hittade på det ordet? Störtlöjligt!), eftersom hen är integrationsminister och vissa HBT-frågor faller på hens bord. Så därför fick Ullenhag tala. Mona Sahlin har ingen hittepå-titel utan är känd under eget namn då Sahlin har gjort väldigt mycket för vår rörelse! Finns det någon moderat som har kämpat lika mycket för Hb(t)-personer? Nej!
Alltså, jag skulle förstå om ni propsade för att typ Barbro Westerholm eller Birgitta Ohlsson ska få vara med, men de är ju inte moderater så synd för er.

Tänk om det är så att West Pride bjuder in personer av relevans oavsett partifärg?

Vidare skriver ni:

Den otrevliga stämningen förstärks genom att konferencieren och tidigare vänsterpartistiske riksdagsledamoten Tasso Stafilides börjar uppmana paraden att skrika kommunistiska slagord.

Dessa var de kommunistiska slagorden:

Inga rasister på våra gator!
Fyll dem istället med bögar och flator!

Vad kan jag säga? West Pride - skäms!

I slutet av sin text uppmanar dessa två moderater om att ta efter Söderhamn Pride. Ursäkta, men det är ju ca Sveriges sämsta pride-festival! Söderhamn Pride öppnar famnen för alla som är för samkönat äktenskap, det är liksom deras enda krav. Så de välkomnar Sverigedemokraterna utan vidare.* Är det vad ni vill, stå sida vid sida med Sverigedemokraterna? Att det enda kravet för att få vara med är att vara för en lag som gick igenom för flera år sedan?

Sen skriver de "Låt oss bredda normerna och inkludera alla istället för att avskaffa normerna, utlösa anarki och låta en enväldig diktator ta över."
För anarki är ju samma sak som att ha en diktatur. Exakt samma statsskick.

Läs hela texten här.


And also, det är bra att ni berättar vad ni tycker att Pride är för då vet vi var ni står. Men alla tänker kanske inte likadant.
The first gay pride was a riot.
Mikusagi.

*Trots att detta står på Sverigedemokraternas hemsida: "Det är Sverigedemokraternas övertygelse att kärnfamiljen är den samlevnadsform som har bäst grundförutsättningar att ge barnen en stabil och trygg uppväxtmiljö."
"Bortsett från att vi inte anser det vara förenligt med barnens bästa att låta samkönade par och polyamorösa grupper adoptera och inseminera samt att det bör vara upp till de religiösa församlingarna själva att avgöra huruvida vigselakten skall utsträckas till att gälla även andra än två människor av olika kön, så skall personer som tillhör någon av de sexuella minoriteterna ha samma rättigheter och skyldigheter som andra."

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lägg ned alla "pride" etc och gå ut i verkligheten.

Pa. HBTQ frågor : feminism : vänster Ds.

Mikusagi sa...

Tack för välformulerat inlägg!

Anonym sa...

Moderat
Typiskt vänstersvammel att ta ord som Högerbögar... varför inte ha en trevlig ton?

Mikusagi sa...

Jag ändrade till "högerpolitiska bögar", you happy?