Pages

18 maj, 2014

Dubbelmoral

Överallt skulpturer och tavlor som visar nakna kvinnor, samtidigt som samhället och debattörer försöker att övertyga mig om att den nakna kvinnokroppen är något oanständigt som borde döljas, skylas och förpassas till sexsammanhang.
Jag känner mig lurad!
Det är tydligt att det som skaver inte är brösten - egentligen - utan att kvinnor väljer hur de ska se ut. De väljer att finnas i det här rummet och ha den här typen av kläder/icke-kläder. Att de har mage att bestämma över sina egna kroppar!
När en "kvinna" väljer att vara naken - då är det vulgärt, men när män säger att den här nakna kvinnokroppen på målarduken är god smak, då är den välkommen in i finrummen och salongerna.


Mikusagi.

Observera: En person med fitta och klumpformade bröst behöver inte vara en kvinna. En kropp kan tolkas som en kvinnokropp utan att tillhöra en kvinna.

3 kommentarer:

Strukturama sa...

Så fort kvinnokroppen inte sexualiseras är den fel. Minns du den här bilden av en fitta som målades på en skola? Sjukt hur provocerande en kvinnokropp kan vara.

Mikusagi sa...

Ja! Jag minns!

PGW sa...

För att inte tala om en kvinna som ammar, hur diskret hon än gör det, det är jätte-no-no på många håll. Trots att det är det brösten egentligen ska vara till.