Pages

30 april, 2010

Banksy - uppgång och fall


Det finns en gatukonstnär som heter Banksy. Hen har blivit väldigt populär tack vare internet där bilder på verken har spridits. Bilden ovan visar en skuggfigur Banksy målade på den mur som skiljer israeler och palestiner från varandra. Hen dekorerade den med fler verk än den på bilden, och de visade alla flyktvägar. Det var uppståndelsen kring dessa verk som gjorde att jag upptäckte Banksy och jag gissar att det var en punkt då Banksy fick en rejäl knuff uppåt i kändisskapet. Kändis, men anonym. Känd endast genom gatukonsten.

I början av "karriären" var Banksy i mångas ögon bara en som var skyldig till skadegörelse. Allt eftersom Banksys popularitet växte övertygades kostymmänniskor som äger byggnaderna och/eller bestämmer var det skall klottersaneras om att det kan vara en idé att låta verken finnas kvar, de är numera värdefulla. Någon skall till och med ha "klippt ut" ett verk och sålt det (Hur gör en det?) till en samlare. Istället för att bilderna Banksy lämnar efter sig ses som något fult, så är det nu något eftersträvansvärt att sitta på. Alla vill ha en Banksy på sitt hus. Någon blev därför upprörd när hen såg att "Otter" hade invaderat ett Banksy-verk genom att måla en röd utter bredvid det och skriva sin signatur under ett peace-märke (som jag inte är säker på att Banksy har gjort, jag tänker att fredsmärket och hjärtat var där först och sedan lade Banksy till läkaren).



Skandal! Hur vågar du förstöra konst? Så nu skall konstverket skyddas med plexiglas och snart kanske alla Banksy-verk har någon slags skyddsanordning så att ingen kommer åt dem. Vilket är synd. Gatan är ett särskilt konstnärsutrymme där vem som helst med en sprejburk/målarfärg/krita kan lämna efter sig ett verk för andra att se, vem som helst kan också ändra någon annans verk och det blir på det sättet ett mer föränderligt medium än ett vanligt galleri. Gatan är levande och den som vill ha ett orubbligt verk går nog någon annanstans och skapar. Det blir tyvärr så här när kostymtyperna får bestämma, inglasat.

Det är intressant att följa reaktionerna på Banksys verk, och Banksys svar på reaktionerna.


Mikusagi

PS. Angående rubriken: j/k, inlägget handlade inte om Banksys uppgång och fall. Fooled ya!
PS2. Sex år senare fick jag ett mejl från någon som ba "plz länka oss" okej här är deras Banksy-sida.


TL; DR. Banksy är en populär gatukonstnär. Först var hen en simpel klottrare men nu en eftertraktad konstnär. Klicka på länkarna för att se bilder!


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

29 april, 2010

Jag är oftast inte en han eller hon

När det handlar om personer generellt och inte några specifika individer, skrivs det ofta "han eller hon". Som i detta exempel från Sveriges Domstolar:

I överklagandet talar personen om att han eller hon accepterar att dömas för stöld men att han eller hon anser sig oskyldig till misshandel

Det är ett försök att vara inkluderande, det gamla sättet att skriva "han" om alla ospecifika individer har (som tur är) i princip dött ut.

När jag ser formuleringar som det exemplet jag gav, tänker jag "Men jag är oftast inte en han eller hon". Ibland ser jag den värre formuleringen "han (eller hon)" och vet ni... jag är aldrig en hon inom parentes.


Mikusagi

26 april, 2010

Asexuell stimulans

Sedan jag hittade mina likar har min inställning till sex förändrats rejält, tänker jag när jag funderar över sexuellas inställning till sex. Jag vet inte om ni har märkt det, men många sexuella kan uttala sig väldigt nedsättande om de former av sex som de själva inte ägnar sig åt. Vissa blir nästan upprörda; hur kan folk? Hur skulle det se ut om alla gjorde så? Har vi inga gränser? Vad är meningen med att ha sex på det sättet? Själv tycker jag att nästan alla former av sex är lika konstiga och motbjudande så jag blir inte lika chockerad. Okej, vissa vill bli kissade på men visste du att andra tycker om att ha kukar inuti sina fittor? Urin är ingenting i jämförelse.

Jag var också lite så upprörd och bekymrad som missionärenfantasterna är, fast i mitt fall var känslorna de samma inför alla former av sex, missionären inräknad. Lite så "Är folk inte riktigt kloka?". Den inställningen tappade jag nästan samma sekund som jag hittade andra asexuella. Jag slapp ha taggarna utåt för jag var inte längre ensam. Det var skönt, för det är väldigt jobbigt att vara igelkott. Jag är hellre ett marsvin.

När jag någon gång i en trådGaia tipsade en person om Gaian Asexuality Guild bröt en annan person in och sade att det nog inte är en bra idé att asexuella grupperar sig med andra asexuella för då distanserar vi oss från omvärlden och glömmer bort att sexuella finns, och så blir vi sexfientliga. Eller så blir det för mycket problemfokusering och vi sitter där och säger "Uj uj så asexuell jag är, det är synd om mig" och då blir allt bara värre. Min erfarenhet talar emot den tesen och jag skulle vilja påstå att det är nyttigt att organisera sig med andra som befinner sig en liknande situation eller har liknande erfarenheter som en själv.


Mikusagi

Lyckans utmaning nr 26

Genom lyckans utmaning vill jag få er att göra livet lite ljusare för någon. Ibland för er själva, ibland för någon annan. För er själva genom att se saker, för andra genom att göra saker. Det är fritt fram att tolka utmaningarna så att de passar era behov och möjligheter.


Den här veckan vill jag att ni skall spetsa öronen och höra något vackert

Om ni sedan väljer att skriva ett långt och utförligt blogginlägg om det, spela in ljudet och sprida det vidare, inspirerat rita ett kärleksbudskap på asfalten eller bara le åt ljudet för stunden är upp till er själva. Freedom!


Mikusagi

Taggar: , , , ,

23 april, 2010

Socialrealism



Mikusagi

Läs även andras skildringar av eller

Världens största insekt är 57 centimeter lång


Awesome.

Som den insektsfantast jag är måste jag uppmärksamma nyheten.

Mikusagi.

Läs även om annat som är

22 april, 2010

Ansiktsanalys och kön

Jag begav mig till Anaface för att se hur det verktyget skulle bedöma mitt ansikte. Jag fick ladda upp en bild och placera ut punkter efter vissa instruktioner, sedan beräknade Anaface hur väl mitt ansikte stämde överens med dess preferenser. Fast innan jag pekade ut punkter var jag tvungen att uppge kön och jag fick välja mellan två olika. Välja är ju inte min grej, jag vill inte äta kakan och ha den kvar, jag vill äta många kakor veta att det står mig tusen åter. Så jag gjorde testet två gånger. Först uppgav jag könet kvinna.



Jag fick poäng 7.28 av 10 poäng för mitt ansiktes skönhet. Jag antar då att 10 är vackert och 0 är fult, och inte tvärtom. Jag tolkar till min fördel. Mina öron är för långa för min näsa, min näsa är för bred för mitt ansikte och min mun är för bred för min näsa. Vad som är bra vet jag inte, det förtäljer inte testet.

Sedan tog jag samma bild och uppgav könet man.



Nu fick jag lite högre poäng, 7.95. Min mun är inte längre för bred. Kanske har jag inte satt punkterna likadant, det kan hänga på det, fast det måste vara något som skiljer i idealen eftersom det annars inte skulle finnas någon funktion där en skall ange(/välja?) kön.

Jag skall komma ihåg att mitt ansikte är lite snyggare som mansansikte än som kvinnoansikte, det kan jag kanske dra nytta av. När jag inte vill vara så attraktiv kan jag vara tjej och när jag har lust att vara heting kan jag vara kille. Asbra~.


Mikusagi.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

21 april, 2010

Du gamla härliga tid

Jag tittade lite i ett uppslagsverk med memer och blev nostalgisk när jag hittade den första memen jag kom i kontakt med - Bonsai Kittens.

Jag minns att jag läste om dem i Frida (en tidning som var rätt tråkig men en fick presenter med den) och det stod typ att det finns en jättehemsk sida på internet där japaner säljer kattungar som de har tryckt in i vaser och sedan väntat på att de skall växa så att de antar vasens form. Läsarna varnades för att gå in på hemsidan då det var mycket otäcka bilder. Sedan när jag fick höra att Bonsai Kittens var fejk försökte jag hitta dessa otäcka bilder (jag vågade så klart inte besöka hemsidan då jag trodde att den var riktig) men besviket hittade jag bara något i den här stilen (inte säker på att det är exakt samma sida men det såg ut ungefär så där så vitt jag minns). De visar kattungar som puttas in i burkar men jag ville ju se riktigt deformerade katter!


Mikusagi

Läs även andra bloggares tankar och åsikter om , , , , , ,

20 april, 2010

Smileyguide

Jag tänker inte förklara vad en smiley är, det får ni kolla upp själva.
Det är omöjligt för mig att gå igenom alla smileys, det finns väldigt många och det skapas nya hela tiden. De jag tar upp är de jag använder eller ser då och då, och jag tänker bara ta upp sådana som jag kan skapa med mitt tangentbord.

Först de så kallade vanliga, västerländska smileysarna. De västerländska är vridna 90 grader så att de liksom ligger ned.
Klassikerna är :) och :(, glatt och ledset ansikte. Dessa kan kombineras med näsor
:-)  :o)
:-(  :o(
Ibland skrivs det åt andra hållet, ofta för att skrivaren vill undvika att de automatiskt skall omvandlas till bilder (som sker t.ex. i Facebook-chatten och i MSN Messenger) (:   ):
:o :O :0 är ansikten med gapande munnar, ofta för att uttrycka förvåning men det kan också vara förskräckelse och jag brukar använda nollan som mun när jag vill skrika ut ett påstående ("Ärejuinte :0")
:D ler väldigt stort, det kan vara ett flin eller ett skratt
:'D skrattar så hen gråter
D: är mer ett klagande uttryck
xD skrattar väldigt mycket, så mycket att hen måste blunda/kisa med ögonen. Liksom den är en förstärkning av :D , är
Dx en försträrkning av D:
;) flirtande smiley, kan betyda ironi
:-* smiley med pussmun
:'( gråtande smiley
:P lipande, retsam smiley, kan också betyda ironi
Jag har lite svårt att förstå ); och D; . Är de ledsna och flirtar samtidigt? För några dagar sedan förstod jag dock äntligen meningen med dem när jag skrev "Jag har vulkanaska i ögat D; " Det är ju tydligt att den är missnöjd över att den måste blinka/blunda med ena ögat.

Nu över till de smileys som gör att folk har lite svårt att förstå mig ibland; de japanska. De ligger inte ned som de västerländska utan är åt samma håll som allt annat, så att säga.
Det finns mängder av japanska smileys som betyder samma sak, eftersom det är lätt att kombinera dem som klippdockor ungefär så därför är det nog bäst att lära sig varje del för sig.
^^ är leende ögon
_ brukar vara mun. Ju längre den är, desto starkare känsla.
. kan ibland vara öga, ibland mun
3 är en plutande mun
o o brukar vara uppspärrade ögon
n n är leende ögon
u u är ledsna ögon
; ; är gråtande ögon

Glada smileys kan se ut så här:

^^
n__n
n vn
^__^
^-^
^v^

Ledsna kan se ut så här:
T_T
j-j
i-i
TT___TT
De visar alla att tårarna rinner i floder nedför kinderna. På T där är hatten det stängda ögat och stolpen tårar (eller hos TT är stolparna konturerna av floderna). På j och i är pricken ögat och det nedanför tårarna.

Fler positiva smileys är
*^_^* som rodnar (och är glad)
o 3o som jag inte kan förklara riktigt >.< Den gör typ så här *visar IRL* *inser att ingen ser* *slutar* Ni får förstå den utifrån sammanhang där ni ser den
>w< kisar med ögonen av lycka, du ser att den är positiv på munnen som är leende men kanske inte som du är van att se munnar. Inte på människor i alla fall.
OwO ser ut så här IRL

En mängd andra smileys är
u nu ledsen
O_O storögd, förvånad, överrumplad, fascinerad
o.o samma som ovan
o.O Förvånad, förvirrad
~~~(n o n)~~~ bläckfisk
m(_ _)m bugar sig djupt (m m är händerna)
._. besviken, nedstämd

-__-' jobbig/ pinsam situation (den svettas som en ju kan göra när en är lite pressad)
>.< Ansträngd, arg

>_< Samma som ovan

(-_-)Zzz... Sovande (en smiley jag har använt i flera år då den både är tydlig och enkel att göra)
O////O Rodnar. I manga brukar rodnad ritas med streck över ansiktet för att visa att det har tagit en annan färg. Dessa finns främst över näsan.

Sedan kan en leka med att sätta saker ovanför bokstäverna, och då kan det resultera i
õ-õ med skeptiska ögonbryn
ò_ó arg
óuò glad
och en massa annat. Det går att experimentera en hel del och en kan variera sig genom att placera munnen på olika ställen
owo
ow o
o wo
o w o

Länktips för den som vill veta mer: random sida 1, random sida 2, Wikipedia, YouTube.


Mikusagi

Läs även andra bloggares reflektioner kring , , , ,

19 april, 2010

Lyckans utmaning nr 25

Genom lyckans utmaning vill jag få er att göra livet lite ljusare för någon. Ibland för er själva, ibland för någon annan. För er själva genom att se saker, för andra genom att göra saker. Det är fritt fram att tolka utmaningarna så att de passar era behov och möjligheter.

Den här veckan vill jag att ni skall lyssna på någon.

Mikusagi.

Taggar: , ,

18 april, 2010

Jag var ute och kikade på våren


Mikusagi

Om jag kunde stava till instrumentläten så skulle rubriken vara ljudet av ett horn

Det andra som fascinerar mig med det isländska molnet är att vi inte kan se det. Om det här hade varit för 150 år sedan hade ingen vetat om att det fanns ett enormt askmoln som spred sig över världen. Vi skulle harva på i våra fållor, stoppa några strumpor och fundera på att kanske dra igång en liten industrialism snart, sånt där som man gjorde i mitten av 1800-talet, utan en tanke på att det kanske flög isländsk aska över våra huvuden och huruvida Persbrandt satt fast i New York eller ej.

Den här textsnutten fick mig att vilja blogga om Molnet, så nu gör jag det.

När jag är ute så tänker jag då och då "Nu andas jag in vulkanaska från Island!" även om jag har hört att den inte har nått marknivå än trots att det har regnat. Molnet hänger över oss som ett... moln. Ingen går säker. Ingen kan se det. Vi vet inte när/om askan nuddar oss. Vi följer utveckligen genom media och håller tummarna.

Själv är jag rädd för samma sak som fick mig att darra i soffan för tolv år sedan - att Katla skall vakna.


Tengil and Katla by ~ProfessorRottigan on deviantART.


Mikusagi.

Läs även andra bloggares känslor inför , , , , , ,

Var är nyheterna?


Jag vill se nyheter men det är bara barnprogram, vetenskapsprogram och tjatterprogram. TV4 påstår att det är Nyhetsmorgon de har men jag har tittat ett tag nu och inte en enda nyhet har jag hört rapporterats om. Nåväl, nu är klockan snart 9 och då kan jag byta över till SVT1. Varför är det så här på helgerna? Usch!


Mikusagi

Hielfe!

Jag har ett problem. Mitt webbläsarfönster ser ut så här:


De olika verktygsfälten har jag klickat bort och nu får jag inte tillbaka dem. Jag har högerklickat här och var men jag får bara upp alternativ för flikar. Hur får jag tillbaka fälten?


Mikusagi

16 april, 2010

Undergången är nära... säger de kanske

Jordbävningar, jordskalv, vågor, utbrott och var det inte också någon orkan? Brukar det vara så här mycket? Jag tycker att det är läskigt och jag kan tänka mig att sekter och andra sammanslutningar utnyttjar situationen för att skrämma upp människor och få dem att gå med i deras rörelser. Har ni sett något sådant än

Mikusagi

15 april, 2010

Strumpor

Den här bilden tog min kusin Elina idag.

Jag har lärt mig att en skall byta strumpor varje dag. Nu undrar jag - varför? Jag upplever inte att mina fötter svettas när det är så kallt som det är nu. Jag går inte heller på äckliga ytor. Om en skall tvätta dem för att de kommer i kontakt med andra "äckligheter" än mitt svett så borde det vara jeansbyxorna jag byter varje dag, inte strumporna. Jeansen nuddar en massa olika ytor medan mina strumpor - om jag inte är hemma - skyddas av skorna.

Byter ni strumpor varje dag?


Mikusagi

13 april, 2010

Om pronomen

Jag är en flitig användare av pronomet "hen". I skrift använder jag "hon" och "han" i ytterst få fall. Det känns faktiskt konstigt att skriva dem, jag har vant mig av med det. Att uttala dem känns nästan lika normalt som det gjorde för fem år sedan. Fast bara nästan.

Anledningen att "hen" är så bra är att det minimerar risken att det blir fel. Folk har sagt till mig att en ser på någon ifall hen identifierar sig som man eller kvinna. Jag tror inte det. En kjol på en tjejkropp behöver inte betyda att det är en tjej du ser, transmän kan gilla kläder som förknippas med det kvinnliga könet. En manskropp i "kvinnokläder" behöver inte tillhöra en person som föredrar "hon". Manliga kläder på... vad är manliga kläder? Hur skall en fittfödd klä sig för att du skall förstå att personen vill höra "han"? Byxor?

Min främsta anledning till att jag använder "hen" är att jag inte ser någon poäng i att använda "hon" eller "han". Andra språk klarar sig utan könsspecifika pronomen utan att det bryter ut någon slags könsförvirring. Om det är viktigt att veta att personen det pratas om är en kvinna så är det bara att säga det - "hen är kvinna".

Sedan har väl folk svårt att lära om men det borde inte hindra mig från att säga "hen".


Mikusagi

12 april, 2010

Uppcon



Hahaha, den SVT-vänliga definitionen av Pedobear:
Pedobear är en björn som gillar människor.
xDDD.


Mikusagi

WhateverCon



Jag var inte där men jag tycker att inslaget är roligt så jag lägger upp det här.


Mikusagi

Lyckans utmaning nr 24

Genom lyckans utmaning vill jag få er att göra livet lite ljusare för någon. Ibland för er själva, ibland för någon annan. För er själva genom att se saker, för andra genom att göra saker. Det är fritt fram att tolka utmaningarna så att de passar era behov och möjligheter.

Den här veckan vill jag att ni håller ögonen öppna efter något intressant i läsväg
eller om ni läser punktskrift så typ... håll fingrarna... klara. Redo. Något.

Det här är en sådan grej som passar jättebra att dela med sig av via en blogg, men det är så klart inget måste.


Mikusagi

Taggar: , , ,

11 april, 2010

Jag vet vad jag är!

Jag är pokémontränare!

Mikusagi

Vad säger ni? Är pokémontränare inte ett kön?
Äsch, det bryr jag mig inte om.

Mikusagi

Bilden tagen idag på TBTO under temat "Bilden av mig själv"

Vem är jag? Vad är jag?

Eftersom jag inte förstår vilket kön jag tillhör så vänder jag mig då och då till tester på Internet. De verkar vara vettigast. Jag har försökt att följa Aftonbladets teorier om kön men då passar inget alls. "Kvinnor kommer ihåg sina första skor men glömmer männen", okej då är jag väl inte kvinna då. "Män är dinosaurier/grottmänniskor/sportintresserade/sexmissbrukare" njae det är jag ju inte heller. Sedan påminde jag mig själv om att Aftonbladet inte har koll på någonting egentligen, och därför inte är en bra källa när en skall söka könsidentitet.

Jag beger mig till ett forum och läser att det är mer okej för killar än för tjejer att komma för sent. Det hade jag ingen aning om. Är det okej att jag kommer för sent? Jag kommer oftast inte för sent. Så jag är tjej. Fast vänta, vad är det här för forum? Helgon? Där kan jag ju inte heller vara.

Vad är det som spelar roll? Vad skall en egentligen gå efter om en skall könsbestämma mig? En kan inte gå efter kläder eftersom folk klär sig som de är förväntade att göra, det säger inte så mycket om vem en person är inunder huden. En kan inte gå efter hur jag beter mig eftersom jag har missförstått de sociala reglerna, om en skall tro random kvällstidningar/forum/gymnasieungdomar. De lär mig alltid nya förväntningar. En borde kanske utgå från vad jag lägger ned tid på i rent intresse. Internet! Så jag vänder mig till en sida som utifrån min trafikhistoria talar om hur sannolikt det är att jag är något av de två könen den påstår finns.



Fast den har inte tagit upp t.ex. Tumblr som jag använder jätteofta och jättemycket, men den har räknat med Meebo och ICQ som är besökta typ en gång?

This is no working.

Okej, jag har väl inget kön idag heller.


Mikusagi

Läs även andra bloggares tankar om , , , , , , , , ,

10 april, 2010

Att ha födelsedag

Födelsedagar kan innebära att en går upp klockan åtta för att slänga de där glasgrejerna en inte har orkat slänga under vintern eftersom det är långt till återvinningen. De kan innebära att en sedan dammsuger, skurar och städar tills en blir alldeles matt.

Födelsedagar kan innebära att en ligger i sängen och läser en bok av Mian Lodalen i 45 minuter.

De kan innebära att en har bjudit in till kalas och att exakt alla är försenade och att en därför gick till tåget för att möta upp helt i onödan. Sedan blir allt bra ändå.

Födelsedagar kan innebära att en trängs med sina kompisar i en soffa.

Jag är kompis med awesome face, ja.

Födelsedagar kan innebära att en galen tonåring kommer hem till dig och dansar utan musik.

Rufus,Mivhip,dancing,animated,crazy

Allt detta kan födelsedagar innebära. De kan förstås också innebära andra ting. Nu vet ni.


Mikusagi

Nu är jag inte snart 22

Nu är det inte snart längre, nu är det nu. Nu fyller jag år ^___^

Mikusagi

09 april, 2010

YouTube-fredag 23

Jag har varit lite dålig på att blogga den sista tiden. Så är det ibland. Här är i alla fall en fin låt som en vän visade mig för ett tag sedan.


Mikusagi

06 april, 2010

Vi får väl se!

Jag skulle gärna illustrera det här inlägget, men jag ritar inte så bra med pekplatta och jag orkar inte skanna så därför ritar jag inte icke-elektroniskt. Så, därför måste jag besvära er med text igen. Jag gillar att kombinera text och bild men det är som sagt inte möjligt den här gången.

När jag gick i fyran (det kan ha varit i femman eller sexan också) fick vi i uppgift att rita oss själva så som vi trodde att vi skulle se ut om 20 år. Jag ritade bara mitt huvud har jag för mig. Jag minns i alla fall att jag ritade mig själv i profil två gånger. Den ena profilen fick texten "vänster" och den andra "höger". Alltså höger och vänster sida av huvudet. Jag ritade förmodligen näsan åt samma håll men hallå, kräv inte så mycket! Den ena sidan fick långt hår med hårspännen. På hårspännena stod det namn på olika grupper och artister jag gillade. Jag tänkte att jag nog skulle gilla andra grupper och artister när jag var vuxen men jag kunde inte se in i framtiden så därför skrev jag de namn som var aktuella för mig då. På den andra sidan av huvudet hade jag inget hår alls.

"Så där ser inte 30-åringar ut!" protesterade mina kompisar och för en stund så tänkte jag att jag hade gjort fel. Jag stannade upp och tänkte efter, begrundade min teckning och försökte föreställa mig mitt vuxna jag. Sedan svarade jag "Jo, jag gör!"


Mikusagi

05 april, 2010

Så vi är där igen?


Snowball fight, originally uploaded by Mikusagi.

Låt oss göra det bästa av situationen.

Lyckans utmaning nr 23

Genom lyckans utmaning vill jag få er att göra livet lite ljusare för någon. Ibland för er själva, ibland för någon annan. För er själva genom att se saker, för andra genom att göra saker. Det är fritt fram att tolka utmaningarna så att de passar era behov och möjligheter.

Den här veckan vill jag att ni hör av er till någon

Mikusagi


Taggar: , , , , ,

04 april, 2010

There's som twists and turns I gotta clear

Jag var på Kulturhusets bibliotek igår (Läsesalongen kallas det visst, fint skall det vara) eftersom det var det enda av Stockholms bibliotek som höll öppet under... påskafton? Vad heter lördagen efter långfredagen? Det borde vara påskafton och så är söndag påskdagen... men vad är då måndag? Påskannandagen? ANYWAY nu skall jag försöka vara fokuserad trots att jag är trött och bara sitter uppe för att jag rätt nyligen har ätit.

Jag var på Kulturhusets bibliotek igår (Läsesalongen kallas det visst, fint skall det vara) eftersom det var det enda av Stockholms bibliotek som höll öppet, och jag kunde inte låta bli att sitta och tänka att det är fint att det finns. Jag är sällan där. Jag har besökt Serieteket någon gång sedan det blev en del av Läsesalongen och jag har besökt biblioteket för att någon kompis skulle lämna/låna något. Så det kändes lite nytt och ovant för mig. Det fanns soffåtöljer med hörlurar. Vad var de till för? Det fanns ingen förklaring, bara ett nummer. Varje par med hörlurar, varje soffåtölj, hade ett eget nummer. Jag kollade efter en instruktion men hittade ingen. Jag kan i och för sig inte säga att jag letade varken länge eller noga, jag skulle ju plugga.

Är det någon som känner till dessa stationer med hörlurar och vet hur de fungerar?

Mikusagi

02 april, 2010

Det är nu


Branch, originally uploaded by Mikusagi.

Den är här, den jag har väntat på. Våren.

01 april, 2010

Nu är det april!



Mikusagi