Pages

31 juli, 2006

Uppdaterad teckning


Lingon fick gul hud. Skojigt värre.
Teckningen är fortfarande inte klar.

Mikusagi

Om jag vore rockare...

Om jag nu skulle börja lyssna på rock seriöst (det händer ju att en rocklåt ploppar in i min spelningslista, det är ju så lätt att bara klicka lite...) skulle jag nog ha Miyavi som favorit.
Han verkar bara vara så där lagom härlig och rätt så gay! Musiken? Jag är ju inte insatt, jag tycker att all rock låter likadant xD



Mikusagi

No street fashion for Miku~

Boken jag ville ha fanns inte kvar på Science Fiction-bokhandeln! T_T
*emo emo emo*
Jag var där med Arla idag. Det var skoj att träffa honom i alla fall... men jag vill ha söta japaner i galna kläder! T___T <3
Jag skall scanna in/ladda upp teckningen (från tidigare inlägg) igen, sedan får jag gå och laga mat.
Eller nej, det trögar sig, vi får scanna in och ladda upp efter middagen.
Var har det blivit av Lingon?

Mikusagi

30 juli, 2006

Idag från Mikus ritblock


Ibland när jag tänker på Lingon händer det att jag ritar något. Det kan hända annars också, fast då tänker jag väl mest på andra saker.
Teckningen är inte klar än! >_<

Mikusagi

Jakten på Japanese street fashion inleds

Det finns en bilderbok (heter det kanske 'bildbok'? o_O) jag har dregglat över i månader, och för några veckor sedan såg jag en tjej på tunnelbanan som hade en sådan bok! GE MIG! Nu måste jag faktiskt köpa den, om det finns något exemplar kvar, även om jag skall spara på miljön.
Grarg!

Mikusagi

Miku räddar Internet

Här kommer mer japanskt för Internet behöver sådant.
Jag brukar inte lyssna på Jrock men jag fascineras av de söta/snygga/coola/fina artisterna.



Mikusagi

ORLY? YA RLY!

(20:47:16) Mikusagi: Lingon skall installera om Linux.
(20:48:05) Arild: Trevligt.
(20:48:17) Arild: Vilken distribution använder han?
(20:48:22) Mikusagi: Mig.
(20:48:24) Arild: XD
(20:48:30) Mikusagi: Jag distraherar honom.
(20:48:34) Arild: LOL.


Because I'm fun like that.

Mikusagi

27 juli, 2006

Detta har hänt; 27 juli

  • Lingons musikmaskin kom med posten.
  • Jag köpte Lingons gamla musikmaskin.
  • Jag och Lingon åkte till KAS för att lämna in papper.
  • Jag spelade Animal Crossing åt oss båda två.
  • 6614 besök, 803 den här månaden
  • Asura är inte ihop med Petsy, Petsy är ihop med Hopey.
  • Det kom folk som skulle fixa grejs hos Lingon, men det hände inte så mycket, han bor i hörnlägenhet.
  • Jag bloggade en hel del.
  • Vi åt hamburgare till middag.


:'D

Mikusagi

Nyhetssammanfattning; BRIS, Ebba, Riika, Hongkong

BRIS tar emot pengar från spelverksamhet. Jag tycker inte att det gör något. Det är bra att BRIS får pengar. Det är ju inte så att ungdomar spelar mer för att spelföretaget har kontakt med BRIS.
Ebba von Sydow är glad för att unga är alltmer positiva till gruppsex. Ebba von Sydow saknar 70-talet. Hon tittar på Hair varje söndag.
Riikka är en stolt gaypolis som är glad att poliser får ha uniform på sig i Prideparaden. Jag skall titta efter henne på lördag nästa vecka. Får präster ha sina arbetskläder på sig?
Hongkong är värre än Sverige när det gäller att jaga fildelare, fastän flera företag berättar att man kan tjäna ärliga pengar på fildelning. Hybris och Candy Mind är två skivbolag som är glada att det finns fildelare.

Så, nu behöver ni inte vara emo för att ni inte läser nyhetstidningarna så ofta.

Mikusagi

Alla står still utom jag

Någon gång i mellanstadiet fick jag veta att när Ingemar Stenmark åkte skidor så stannade hela Sverige. Det är nästan som om jag var där, för folk berättar gärna om det. Minst en gång om året får jag det berättat för mig. Hur de samlades kring radioapparaten i klassrummet eller hur de struntade i att jobba för att istället leta upp en television.
Jag vet. Faktiskt.
Jag tvivlar på att jag skulle ha brytt mig om jag hade varit där. Jag skulle väl ha suttit på golvet och lekt med Barbie, och varit superlycklig för att jag hade Barbies, för sådanna dockor var ju exklusiva då och man hade oftast inte fler än 3... eller 5. Jag saknar att leka, det var länge sedan nu... nu kom jag av mig xD
Folk blir sura när jag gissar att jag inte skulle ha brytt mig om att titta på TV eller lyssna på radio eller läsa tidningarna om det. Man var tvungen att vara sportfåne, för det var ju ändå Ingemar/Ingmar (vad han nu hette) och det var i Italien och Sverige var bäst. Jag tror ändå att jag skulle ha hämtat en ABBA-LP och spelat den samtidigt som jag lekte med mina mörkhåriga, moderiktiga Barbiedockor.

Mikusagi

Starlet - dröm eller verklighet?

Folk pratar mycket om Starlet. Ni som är i min ålder kanske inte vet vad det är, så jag berättar det! :D
Starlet är en tidning som gavs ut på den tiden då bilderna i Aftonbladet alltid var svartvita. Eller, jag vet inte om de var svartvita, men jag gissar det. Förresten har jag ett vagt minne av att det kanske var så när jag var liten. Ehm, men på den tiden barnen alltid hade färgglada papper kring sina skolböcker, och man fick ha ett papper att täcka skolbänkens botten med. På den tiden då det var ytterst ovanligt med dockor som kunde kissa, då radergummin ibland luktade jordgubb och då var det hur häftigt som helst. Det var på den tiden då man oftast hade en eller ingen TV hemma, och datorer bara var för företag som det gick bra för. Tiden innan tegelstens-Game Boy. Om jag har fattat det hela rätt. Jag var inte där.
Den såg ut lite som en bok till formen, fast var inte lika tjock. Det stod om hästar och kändisar i den. Ja, den var till för ungdomar (enligt mig 8-åringar, men jag har hört ungdomar).
Vi (mamma och jag) fick tag på två begagnade Starlets. Den ena höll bilder på Tomas Ledin. Vad söt han var en gång i tiden!

Jag prenumererade på Starlet en gång. Den hade kommit tillbaka. Jag fick typ tre nummer. Jag minns FRIDA, hur den tidningen var för några år sedan. Först två sidor reklam, sedan 5 sidor 'mode' (kunde också tolkas som reklam) och sedan två sidor reklam, sedan stod det något om en kändis och kanske lite reportage. Jättetråkig. Jag förstod inte varför folk ville ha den, jag läste ett nummer men sedan dissade jag den. Hur som helst, 'nya' Starlet var ungefär så. Inga larviga serier där flickor och pojkar går på dejt, blir bortrövade av en isbjörn, kommer tillbaka och återgår till sina vanliga liv. Inga serier alls. Inte hemtrevliga textbitar med tråkigt innehåll. Bara sådant där fjortisaktigt som är värre än småtråkighet.
Bleh.
Hur gick det för den? Jag har inte sett den i butikerna efter att min prenumeration tog slut.
Var det hela en dröm?
Varför har jag då en lila spegel som det står Starlet på? Varför såg jag då en på båten mot Djurgården, med likadan spegel? Drömde jag då också?
Varför drömmer jag så mycket?

Mikusagi


Flattr this

Eller så går det inte alls bra

Jag fick en gråtattack idag. Jag vill inte alls skiljas från min Lingon.
T__T

Mikusagi

26 juli, 2006

Word Bump level 56

Nu har jag spelat ett tag. Det är väl dags för mig att klä på mig och gå ut.
Hejsvejs! ^^

Image Hosted by ImageShack.us

Mikusagi

Addiction

Jag börjar nästan tro att jag kan klara av det. Lingon skall vara i Norrland nästa vecka och då får jag klara mig utan honom. Jag har inte träffat honom sedan i måndags och än så länge går det ju bra. Det kanske går.

Mikusagi

25 juli, 2006

24 juli, 2006

Festis Lust

Jag gillar inte namnet Festis Lust. Lust klingar illa idag, det handlar ofta om sex. Jag känner motvilja bara jag skall dricka vatten från en Festis Lust-flaska. Sådan är jag. Jag är en sådan som inte gillar Lust. Jag är en sådan som Arla dissar fast vi hade bokat lektid. Arla, om du var sex skulle jag dissa dig.
WAAHH! Jag har hängt för mycket på Helgon! OKEJ! INGET MER HELGON.NET FÖR MIG, TRE DAGARS PAUS!
Tisdag-torsdag.

Mikusagi

Uttråkad

Arla vill inte leka med mig .___.
Han heter Arild IRL.

Mikusagi

23 juli, 2006

Miku kan klä sig.

I fredags, när jag åkte hem till Lingonsylt, var jag jättestilig. Titta bara! Utstyrseln påminner mig om landskapsdräkt, asiatiskt och kostym.



Mikusagi

Projektarbete - om vad?

Jag börjar tredje ring snart, och då skall det skrivas projektarbete. Om vad? Har ni några förslag? Queerteori och döva är två ämnen jag överväger att välja.

Mikusagi

22 juli, 2006

Regnbågsparaden förbjuden

Jag lät mig knuffas runt mellan bloggar, och till min förskräckelse fick jag i en blogg reda på att Priden i Riga har stoppats, i år igen. Man blir trött på dem! -.-'
Wow, är det en kyrkmänniska som skriver i den där bloggen? I torsdags visade jag för Lingon ett papper som en församlingsassistent i Vantörs kyrka hade skrivit om min praktik där.

Blogginlägg från förra året

Mikusagi

20 juli, 2006

De artister jag lyssnar mest på

Notera att "Olika artister" kan vara bådedet ena och det andra, eftersom det ibland står det på infot till en låt, och jag inte alltid orkar eller lyckas ändra. Nu är det ju inte säkert att det står Olika artister när du tittar, eftersom bilden ändras.



Mikusagi

Arbetsdag 9

Jag litar på att föräldrarna håller koll på sina barn, därför låter jag, och mina arbetskamrater, verktygen och brännässlorna ligga framme. Ännu har inget hänt med verktygen, vad jag vet, men ett barn har brännt sig på nässlorna (sorry, vi försökte hålla uppsikt så vi kunde varna folk med kortbyxor/kjol, men vi måste ju arbeta också). Dock har jag sett barn gråta för andra saker. Gråta och gråta, ingen förälder i sikte, bara en väldigt ung kompis som inte alls vet vad man gör när någon gråter. Ursäkta? Barn skall inte gå själva, inte ens till lekparker! Där ligger glas framme, brännässlor och getingar härjar överallt och ibland kan en pedofil smyga sig förbi. Barn slåss, skadar varandra, vet inte att det är farligt att knuffa någon utför en trappa. Skärp er, föräldrar! Barn skall man hålla under uppsikt!
Jag har inte, vad jag vet, bränt mig idag heller. Vi var i två i arbetslaget som bar långbyxor, för vi är ju så smarta. Skjortans ärmar var långa, de med, men uppknäppta så från vissa vinklar var det ju möjligt för nässlorna att brännas, men det hände inte.
Sluta kasta fimpar överallt!

Förresten har jag använt buskklipparsax två dagar i rad nu.

Mikusagi

Regnbågsflaggan skall upp igen

Jag fick ett mail nyss, och jag gissar att det är okej att jag lägger upp det här.

Nu har vi fått tiden för årets programpunkt om asexualitet på Pride House - måndag 31 juli, kl 14:00.
Kom gärna med tankar och synpunkter fram till dess!

Pride house är i Mariaskolan på Ringvägen 23 -
Tunnelbana: Zinkensdamm
Åldersgräns: Samma gräns som för Pride House
Pris: Entréavgift till Pride House
Tillgänglighet: Tillgängligt. Se generell tillgänglihet på Pride House
Plats: Pride House
B 415-416
Tid: 31 jul 14:00 - 14:50

http://www.stockholmpride.org/

(ur Prideprogrammet)
"Asexualitet - vad hände sen?
Nätverket för asexuella
På förra årets Pride hölls ett seminarium om asexualitet. Sedan dess har nätverket för asexuella startats och uppmärksamheten har varit stor. Vad är det som gör att asexualitet uppmärksammats så mycket?"
Sofie Wahlström och Kerstin Hasselrot, medlemmar från nätverket för asexuella berättar om sina erfarenheter från året som har gått.

(mer ur programmet)
"I år har Pride Park och Pride House inlett ett minst sagt intimt samarbete. På fredagen läggs fokus i Pride Park på tema SEX. Och detsamma gäller givetvis på Pride House som dessutom har förspel hela veckan så att publiken äntligen, förhoppningsvis, ska nå klimax någon gång under fredagen.
För er som undrar hur man gör hålls fuckshops för killar och tjejer nästan varje dag och
för er som inte alls vill göra det rekommenderas uppföljningsseminariet till förra årets kanske mest omskrivna programpunkt på Pride House, nämligen den om asexualitet ."

Träff inför Pride
Tisdag kväll nästa vecka, 25 juli, kommer vi att träffas inför programpunkten på Pride. Tid &amp; plats är kl.18 hos RFSL Stockholm på Sveavägen.
Alla är varmt välkomna :)


Från A S E X U E L L T så klart.

Mikusagi

Arg som ett bi

Jag är arg som ett bi, men jag säger inte varför. Personer kan ju hitta bloggen.
Jag är ARG! :x

Mikusagi

19 juli, 2006

Arbetsdag 8

Idag har vi varit i Rågsved och rensat bland brännässlor. Väldigt många brände sig väldigt många gånger, själv avr jag påklädd och skyddad.
Jag är emo och orkar inte skriva så mycket.

Lunch: Kycklingklubbor (två stycken), ICA festis apelsin

Mikusagi

18 juli, 2006

Arbetsdag 7

Tillbaka till Örby, kratta fimpar, ta bort gräs från grusgången, blabla. Arbete, arbete, arbete. Åka till Rågsved, tvätta händerna, äta, gå på toaletten, tvätta händerna igen, fylla på vattenflaska.

Efter lunchen fick vi gå några hundra meter (tänk på att jag inte är så bra på att bedöma avstånd!) istället för att åka bil. Vi var någonstans vid Rågsveds centrum, man kan se det från tunnelbaneperrongen. Kratta gräs, ta upp ogräs, kratta mer gräs. Kratta löv. Kratta massor med löv, ta bort pinnar, kratta några löv till. Kratta gräs igen. Göra finjusteringar tills man slutar.

Gick klockorna ovanligt långsamt idag?

Lunch: Ravioli. Islatte (kaffe / kardemumma)

Mikusagi

Raviloiolycka i köket

Jag skar mig på ravioliburken när jag skulle göra iordning matlåda. Miku blödde Photobucket - Video and Image Hosting


Jag fick plåster av mamma, men nu har jag bytt. Jag bytte till sushiplåster!

Mikusagi

17 juli, 2006

Word bump vs. Neopets och andra nätsaker



Gaia Word Bump är kul, mycket roligare än andra ordspel på nätet. Varför? För att
1. Det är GAIA :0
2. Min avatar syns ^^
3. Man kan skriva OMG, ROFL och LOL
4. Man kan skriva KYA, NUB, WTG, WTT och NUU
5. Färgbonus.
6. Bumpbonus.
7. Man får gold :0
8. Det äger Neopets för man får skriva QUEER, SEX och HOMO. (en gång skulle jag prata jämlikhet mellan könen och kommenterade något som var sexistiskt... men meddelandet blockades pga. orden... sexist eller vad det nu hette)

Mikusagi

Arbetsdag 6



I dag så har vi varit både i Hagsätra och i Örby. I Hagsätra skulle gräset mellan stenplattorna tas bort, för det blev vi inte klara med i fredags. Boring~
I Örby krattade vi ihop jättehögar med gräs. Alltså, hur högt hade gräset varit där egentligen? (någon hade klippt det) Jag kände mig som en dräng i Lönneberga, typ.
"Gratis hö" tänkte jag, men packade inte på mig något trots att jag har hört att det råder höbrist.Photobucket - Video and Image Hosting

Till lunch
åt jag pannkakor som Lingon har gjort åt mig. Han gör mycket goda pannkakor. Photobucket - Video and Image Hosting
(Dryck: Islatte, kaffe och kardemumma)

Mikusagi

16 juli, 2006

Word bump



Wow, jag kom längre i spelet! O_O
(^______^)

Äg jag! Word!

Mikusagi

Nördkärlek

Idag skickade Lingon den här länken till mig, vilket han inte alls behövde göra. Jag vet redan att nördar är de bästa flick- och pojkvänner. Vet ni andra det?
Jag blir alltid fangirl till nörden i filmen man ser, om man nu skulle se en film. Jag tittar inte på film så ofta, jag sitter mest vid datorn xD
Så här ser nördar ut: Bild 1 Bild 2 Bild 3

Mikusagi

Sångtexter

Det verkar som om rätt många vill få tag på olika sångtexter. Om ni Googlare inte har hittat något än, kanske jag kan hjälpa er. Säg bara till! Om det är schlagers går det kanske ^^;;
Förresten har jag planer på att lägga till grafik i länklistan. Lite animerade bilder istället för text. Plus att jag skall byta ut vissa länkar så... om någon vill bli länkad så är detta ett bra tillfälle att smöra.

Mikusagi

Gaia, spel och gold



Gaia har ett nytt spel. Alla får skyhöga poäng och läskigt mycket gold. Vad gör jag för fel? Här över ser ni mitt rekord i alla fall.

Beatles är en slags orkester
vars frisör har ta'tt semester.


Mikusagi

Spelplaner

Jag tycker att Lingon köper spel lite stup i kvarten, hur hinner han med? Jag sparar mig till Pokémon och Opera. Ja, nya Pokémonspel, hur många finns det nu? Jag vet faktiskt inte. Det blir säkert jättekul med touch screen och allt! :-D
Opera, ja, det är webbläsaren Opera som menas. Man kan gå in på vanliga Internetsidor med sitt Nintendo DS! ^^ (and arigatoo Zop för länken).
Perfekt för Miku som inte har en bärbar dator eller sådan där sak man har i handen.
Fast... idag skall jag slösa pengar, om jag nu får ge cash till Lingon. Gaia-saker. Ja, jag köper PIXLAR!
Bleh, måste ordna internetgrejs till bankkontogrejs D:

Mikusagi

15 juli, 2006

Väntans tider

Lingon gör i ordning kaffe, medan vi väntar på att Aranea och Vargus kommer hit, till Kista centrum.
Kaffe är trevligt ^^

Jag har lovat att bjuda på något, typ glass, cheese, fruktpåse. Något i den stilen.

Astronauten råder sonen
stå i bostadskö på månen


Mikusagi

14 juli, 2006

Arbetsdag 5

Idag kom inte min gamla klasskamrat till jobbet. Har jag skrivit det? Att vi gick i samma klass alltså... Fem ungdomar, tre killar, två tjejer. Tjejerna är gamla klasskompisar. Där har ni det.
Jag vet inte varför hon inte kom. Det var lite synd i alla fall (mer arbete åt oss andra, LOL >> )
Först var vi vid en fotbollsplan i... kanske Hagsätra. Vi plockade skräp och krattade ihop löv, var överambitiösa och lade löven i säckar (okej, vi missuppfattade uppgiften. I alla fall jag... och de jag frågade visste inte... så jag säger vi). Efter lunch var vi i alla fall i lekparken som ligger i närheten av Natalias hem. Jag antog att hon inte var hos Thomas så jag struntade i att berätta det xP
Det var värsta nya saker där ju o.o Eller, brevid då.
Vet ni? Det är svårt att rensa ogräs när det är stenplattor på marken! Dessutom var det brännässlor och getingar lite här och där. Gaga, jobbigt.

Lunch: Mackor med ost. Pucko Light.

Mikusagi

Rapport mitt i matoset

Lingon lagar mat åt mig och sig själv. Tacos ^^
Det kliar på mitt ben... jag tycker om mitt liv.

På TV idag
18:00 Simpsons (TV3)
18:30 Vänner (Kanal 5)
19:00 Bröderna Lejonhjärta (SVT1)


Mikusagi

13 juli, 2006

Arbetsdag 4

Idag började vi med en asfalltsgång. Runt om var det buskar som skulle klippas (men jag krattade och bar bort kvistar) som självklart gömde en massa bruna löv som absolut inte fick vara kvar, så vi krattade ihop allt i högar. Sedan kom en bil med skopa, och så skulle vi lasta in lövhögarna i skopan. Det var oväntat, vi hade inte fått höra att vi skulle göra något sådant. Nåväl, något förvirrade försökte vi få i varenda löv i skopan, fast de envist föll ned till marken när man tittade bort. Rebellöv :0
Efter lunch fick två fortsätta i Högdalen, alltså asfalltsgången brevid kyrkan, medan ag och två killar fick åka till en park och kratta ihop barr, pinnar och kottar. Skall inte kottar vara i parker? Leker inte barn med kottar? Nåväl, jag gjorde min arbetsuppgift så gott jag kunde.
Blir getingarna fler och mer påstridiga för varje dag? Vill jag verkligen fortsätta gå till jobbet?

Lunch: ICAs mozarella (djupfryst pizza) och festis, fast inte av märket Festis, utan någon annan. Apelsinsmak var det i alla fall.

Efter jobbet åkte jag till Kista Centrum, där Lingon bor. Han följde med mig in till Skivhuset eller vad det nu heter, och så köpte jag en film till mamma. Drutten och Krokodilen. Hon fyller år imorgon så jag tänkte lägga fram en present på bordet, så hon ser den när hon kommer hem från jobbet.
Jag och Lingon bråkade. I typ 10 sekunder. Vi bråkade om Drutten och Krokodilen.

Mikusagi

12 juli, 2006

Arbetsdag 3; del 2

Jag har inte berättat vad jag fick göra på jobbet! Först krattade jag, och andra förstås, löv, ut ur buskar. Det var svårt, löven ville vara kvar bakom buskarna, och de fastnade i gräset ingen hade trimmat.
Efter lunch fick jag och en arbetskamrat städa i en bark. Först högg vi upp ogräs, som vi krattade ihop, sedan gick arbetskamraten och klippte buske (jag slapp - igen!) och jag fortsatte att kratta och ta upp ogräs, och så krattade jag upp grenarna som föll till marken när hon klippte.
Lite jobbigt var det, det var varmt, tungt, enformigt och en massa ungar sprang runt.
Fast idag var det ändå rätt kul :D

Förresten ringde jag Lingon under arbetet, vi pratade ungefär tio minuter. Arbetet jag gjorde just då klarade jag lika bra med en hand.

Lunch: Ris, fiskbullar, iskaffe med kardemumma

Mikusagi

Ny klädkandidat

Jag tittade på Björn Kjellman - Älskar du livet när jag kom hem, för Björn gör mig glad :)
Han är så fin i den gröna kavajen och plommonstopet, det är väldigt snygga kläder det där. Kanske snyggare än Bennys utstyrel som bars när ABBA framförde "Waterloo". Jag har länge varit förtjust i Bennys fransar men nej, randiga byxor slår nog det.



Bubblare.se - Sveriges svar på YouTube



Mikusagi

Arbetsdag 3

Efter första arbetsdagen så kliade mina armar. Molnen hade skyddat dem någorlunda från solen då, men efter andra arbetsdagen så var de lite röda och på kvällen var de något mörkare än vanligt. Nu, efter tredje arbetsdagen, svide de! De är ju jätteröda! Aj aj! T^T
Mamma har köpt hem solskyddskrämer till mig nu.
Det svider! xO

Jag tog en Solero från frysen. Inte för att jag tycker Solero är gott (jag är inte alls särskilt förtjust i de glassarna) men för att det är varmt, och jag ville ha något mer matigt än vatten.

Jag kanske skall ta och vila snart.

Mikusagi

11 juli, 2006

Seriestrippar

Cyanide and Happiness, a daily webcomic

Cyanide and Happiness, a daily webcomic
Cyanide & Happiness @ Explosm.net

Mikusagi

Arbetsdag 2

Arbetstiderna är 08:30-15:00, Lunch 11:30-12:00. Jag kom i tid idag igen. Eller, jag kom typ fem i eller fem över åtta. Ifall någon tunnelbana skulle fastna på spåret har så...
Vi får inte komma för sent, för vi måste åka till arbetsplatsen med bil D: En bil utan säkerhetsbälten O_O Det är läskigt! :gonk:

Idag sade arbetsledaren att tjejerna skulle arbeta på ena sidan av parken med lite olika uppgifter, och att killarna skulle klippa buske på andra sidan av parken. Könsuppdelning! Inte för att det gjorde så mycket, jag vill inte klippa buske, det verkar läskigt.
Hur som helst, arbetsuppdelning fick mig att tänka på en sak. I London, på Hamleys, hade de en avdelning för flickor och en för pojkar, och jag blev jättesur när jag såg det! MAN KÖNSUPPDELAR INTE LEKSAKER, ERA MODERATER! D:
Många saker på pojkavdelningen var sådanna jag brukade köpa eller önska mig när jag var liten. Jag var ingen pojke då, vad jag vet.

Till lunch åt jag ris och köttgryta, och så drack jag vanlig Pucko.

Att kratta fimpar är svårt, de följer liksom inte med. Det vore enklare att plocka med händerna, tycker jag.

JAG ÄR TYP ÄLDST! Tror jag...

Mikusagi

10 juli, 2006

Banta normalt förtusan! D:

Okej, diet efter diet syns i tidningarna. Riktigt sjuka sådanna.
Det nyaste är väl 'doktorns diet' eller vad den nu kallas för. Hur kan en läkare avråda folk från att äta potatis, ris och pasta? Det här är ju ungefär som Atkins, och folk dör av Atkins.
Man äter som man har lärt sig i hemkunskapen, så klarar man sig bra.

Nej, jag äter inte som jag har lärt mig i hemkunskapen, fast nästan, men jag äter saker utanför det och det är väl bara middagen jag är ordentlig med.
Jag blir inte tjock, för jag har Marfans syndrom! :0

Marfans syndrom beror på en skada (mutation) av ett arvsanlag (gen). I de flesta fall kan en mutation påvisas i en gen som finns på kromosom 15 och betcknas FBN1. Den styr bildningen av (kodar för) äggviteämnet fibrillin, vilket ingår i kroppens bindväv. Bindväv finns i hela kroppen och består av tunna hopflätade trådar som håller de olika organen på plats och håller samman muskler, leder och skelett samt fäster hjärtklaffar och ögonlinser. Skadan i genen leder till att bindväven blir förändrad och försvagad.
Läs mer hos Socialstyrelsen


Jag kanske kan bli tjock, jag vet faktiskt inte. Så länge min hälsa är bra så skall jag ju inte oroa mig, tycker jag.

Mikusagi

Arbetsdag 1; del 2

Förresten fick jag inte ha en cool väst T__T
En person kände jag, Sanna. Vi gick i samma klass någon gång i mellanstadiet. En annan person kände jag igen, säg, gick han inte i Veronicas klass?
Jag är hemma nu, och jag skall försöka gå och lägga mig 23:00.

Det regnade! :D

Mikusagi

Arbetsdag 1

Nu har jag jobbat. Oj vad ansträngande det var! Inte fick vi plocka skräp, vi fick använda stora redskap för att bråka upp ogräs som har mycket längre och tjockare rötter (alternativt segare) än jag trodde. Aj min rygg!
Jag förstår inte varför de skall bort... är inte maskrosblad fint?
Jag är hemma hos Lingon. Jag har fått en macka ^__^
19:00 har jag sagt att jag vill ha middag.

Mikusagi

09 juli, 2006

Lingongny som vanligt

Kärlek!Jag har varit massamassa hos Lingon! Onsdag-torsdag och så fredag-söndag. Jag gråter när jag skall packa och åka hem ;__;
Jag vill bo med honom, inte vara tvungen att åka fram och tillbaka hela tiden. Resandet är inget problem, men att jag måste åka ifrån honom. Att jag inte kan äta frukost med honom varje dag. Att mitt 'normala liv' eller 'vanliga liv' inte är med honom.
Jag är tonåring och jobbig D:

Mikusagi

Sommarjobbet

Imorgon klockan 09:00 skall jag stå i Rågsved och vänta på att en bil hämtar upp mig och andra ungdomar så vi kan köras till arbetsplatsen. Jag förstår inte riktigt, är ursprunsplatsen där vid ungdomsgården, är det där vi äter lunch, eller är det bara en mötesplats?
Det lät som om vi skulle skickas till olika arbetsplatser... jag vill inte vara ensam ungdom D: Fast det är säkert bara olika varje dag, men man har alla sommarjobbskamraterna med sig.
Att plocka skräp har alltid tilltalat mig... vi skall typ rensa ogräs också, av någon anledning. Så får man ha cool väst på sig! ^O^
Jag känner mig lite nervös inför lunchen, jag gillar inte att äta på läskiga arbetsplatser. Det är ju så läskigt T_T Jag har med mig mat att micra, bäst för dem att den utlovade microvågsugnen verkligen finns!
84kr/h 09:00-15:30, en halvtimmes lunch.
Man skall ta med sig kläder man kan smutsa ned.

Mikusagi

För Japaneser är coola

Jag filmar asiatiska flickor i smyg, för de är så söööta! <3
Det finns för få asiatiska människor i Stockholm.
Ja, jag är lite läskig, men det märks inte.

Mikusagi

Nintendo DS och matlagning

Det är alltid bra att ha sitt Nintendo DS nära till hands när man skall laga mat.



Lingon skickade länken, som man annars kan hitta hos Go Nintendo.

"If they bring this out in the west, they had better leave in at least a few japanese meals"

Mikusagi

Arbete

Photobucket - Video and Image HostingImorgon skall jag börja mitt sommarjobb, som är två veckor långt. Det känns nervöst och jobbigt. Orka arbeta utomhus i det här vädret! :gonk:
Photobucket - Video and Image HostingFast, jag VILLE ju ha parkarbete. Själva arbetsuppgifterna gillar jag nog men... jag hoppas det blir regn.

Mikusagi

07 juli, 2006

Efter mycket prat om Haruka / Sailor Uranus

Jag är också paxad.



Mikusagi

Haruka; den heta

Haruka Tenou är det snyggaste jag mött i animeväg. Tänk att hon finns i serien Sailor Moon! Den första animeserien jag gillade! Vilken tur man har.

Fast, Haruka har aldrig visats på TV i Sverige, vilket är lite synd. I Sverige har bara 84 avsnittsvisats, tror jag... Det sista var 88, men de tog bort några däremellan för att det var tekniska fel och sådant.

Jag vill ha Sailor Moon-boxarna så jag kan se massa, massa avsnitt!

Hur som helst, ni kan sluta flirta, Haruka är nämligen paxad.
D:




Mikusagi

Haruka i bilder

Lingon är lite osäker på vem den där Haruka / Sailor Uranus är, och hur hon ser ut, så jag lägger upp lite bilder här, så kan han titta.
Speciellt på första bilden är hon snygg, eller hur?
Ni andra kan också titta,
för jag är bildpirat
och hur olaglig som helst.

Tjejer passar i kostym.



Jaga mig, för jag BLOGGAR!

Mikusagi

06 juli, 2006

Nintendo DS - länkar and stuff

Som ni kanske vet (eftersom jag har skrivit det) har Lingon skaffat sig ett Nintendo DS Lite.
Nu vet jag att det inte är alla i hela världen som är Nintendo-freaks, så för vissa av er kanske namnet är helt okänt, så därför har jag en länk till er. Klicka på länken för att få se och höra Cabel recensera den lilla spelmaskinen - men se upp! Han dissar vanliga Nintendo DS, och det är ju ett sådant Miku har. Tänk på att bara för att en spelmaskin har ljusare skärm än min har, så innebär det inte att den är bättre, eller att min suger OX
Jaja, lyssna på den tydliga rösten. Wow, engelska man förstår!

Förresten köpte ju Lingon ett New Super Mario Bros. och om ni är nyfikna så finns en jobbig reklam här.
Nej, det ser inte ut så där i början, och nej, det hoppar inte så där mellan banorna xD

Zop skickade länken till Cabels recension.

Mikusagi

Bokstaveringsalfabet

Astrid
Barbie
Cecilia
Doris
Elina
Fia
Gördel
Hanna
Isabella
Julia
Katrin
Laila
Mikaela
Natalia
Ofelia
Petronella
Queer... Okej, Queen då?
Rosanna
Sara
Therese
Ulla
Victoria
Westerholm? Wilhelmina?
Xena
Ylva
Zopelina >_< ... Zelda!
Åsa
Ämbete -__-'
Örtte +.+;

Mikusagi

Grafiklekaren

Jag har lekt med grafiken lite, och det blev rätt sött tycker jag. Dock vill jag ändra de där smileyserna vid länkarna för att kommentera, och uttropstecknena i listan till höger. Allt måste ju vara sött!
Kolla i menyn, det är hjärtan istället för pilar! ^^ (bakgrunden alltså)

Mikusagi

Godisu

På datorbordet ligger en tom godispåse. Inte vilken godispåse som helst, utan en rosa med Hello Kitty på. "SENJAKU CANDY LAND" står det på den.
Jag granskade den lite närmare, och såg att det visas vilka smaker det var på karamellerna. Tre olika fanns det. Alla är skrivna med katakana, det alfabet som används för låneord. Jag är inte så bra på att lära katakana, hiragana är jag mycket bättre på. Nåväl, 'su' kände jag igen av någon anledning, det finns väl i många låneord antar jag, och 'to' kunde jag eftersom jag nyligen sett Totoro, 'ro' lärde jag mig från någon matglosa i japanskboken, och de resterande två tecknen var rätt lika deras motsvarigheter i hiragana. Nåväl, det som stod var 'sutoroberi'. Strawberry. Jaha? Det finns ett japanskt ord för det, nämligen ichigoo (ett eller två 'o'?), så varför skriver de inte det? Hiragana är ju finare än katakana...
De andra två smakerna kan jag inte läsa, men jag gissar på vindruvor och persika, för det är illustrerat. Persika... det finns någon frukt jag brukar blanda ihop med den, så det kan vara den andra också. Jag är inte särskilt förtjust i någon av dem.



Förresten skall jag nog försöka ändra i layouten lite snart.

Mikusagi

"Joey's apple"

Om kvinnor inte har adamsäpplen, vad är då det där hårda jag har i halsen?
Det vore intressant att veta... och det får mig att tänka på medicin! Jag vill läsa medicin! Jag vill se program i ämnet, jag vill läsa artiklar, jag vill ha den boken vi hade när vi läste medicinsk grundkurs.... WAAH! Kunskapstörst!
När jag kommer hem får jag läsa lite Illustrerad Vetenskap.

Mikusagi

02 juli, 2006

Bildpirat

Min pojkvän Lingonsylt håller mig uppdaterad med fildelningsnyheter, och idag skickade han mig den här länken. Om jag använder en bild för att visa er något, vill jag inte bli straffad för det. Bilder är kunskap.
Lägg pengarna på något annat!

Mikusagi

Till minne av Passions Gåvan



Beatrice
Kickis närmaste vän, men de kom inte alltid överens.
För vissa av oss var Bettan känd som "pissråttan" och den som man avrådde besökarna från att ta upp, men också mina föräldrars favorit.



Mikusagi

Madame Tussaud's



I London finns ett vaxkabinett som kallas Madame Tussaud's, just för att det var en viss Madame Tussaud som en gång gjorde mycket fina vaxdockor. Hon är död sedan länge, men folk har tagit över efter henne och fortsätter kabinettet i hennes namn.
Jag skulle gärna vilja se vaxfigurerna av ABBA, men de är väl inlåsta i en källare någonstans. Det finns för många vaxfigurer för att kunna visa alla samtidigt.
Det första rummet man kommer in i ser lite ut som ett disco. Det är fullt av folk och man ser kamerablixt efter kamerablixt. Det verkar inte vara något tema alls, bara allmänt stök. Första gången jag var på Madame Tussaud's blev jag besviken när jag klev in i det rummet; skulle det inte finnas fler dockor? Lyckligtvis så var det ju inte det enda rummet :P


Det finns ett 'filmrum'. Jag tror i alla fall att temat är film, Hulken finns där, Stålmannen finns där, Hitschkok (hur namnet nu stavas, han med fåglarna) finns där och Charlie Chaplin finns där.


Så har vi då klassikerna, alldeles innan de två skräckrummen. Här hittar vi Madame Tussaud själv, Einstein, Voltaire, prinsessan Diana, Beatles, Napoleon och... Svennis.



Det är roligt att gå på Madame Tussaud's (^___^)

Mikusagi